InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Další rady a tipy na cvičení od Kamila Hajduška z akademie silových sportů STACA

STRAKONICE - Zvolnit a dát se fyzicky i psychicky do pohody. Takovou radu dostali sportovci v prvním díle seriálu Jihočeských týdeníků, který je zaměřen na sportovní přípravu v době koronavirové pandemie. V dalších čísle jsme s Kamilem Hajduškem, jenž pracuje pro vyhlášenou akademii silových sportů STACA z Českých Budějovic, zase probrali to, na jaké úrovni je silová a kondiční příprava u sportovců v České republice. A odpověď byla nekompromisní – špatná. Tentokrát trochu odbočíme k již zmíněné akademii, kde se připravovala celá řada vrcholových sportovců. Co bude následovat, až odezní nouzový stav a co se chystá? Ale o tom už více člen týmu Strength Training Academy a fotbalový brankář divizních Katovic Kamil Hajdušek, jenž nevynechal další tipy na domácí cvičení.

„Nejbližším cílem je co nejlépe připravit hokejisty, kteří za námi dorazí v rámci předsezonního období. Jedná se o vrchol celého roku a moc se na to těšíme. Dominik Kodras, který je zakladatelem akademie, domluvil spolupráce s novými tvářemi. Jedná se o skvělé hokejisty, kterým velice rádi pomůžeme dostat se do formy. Přibudou i mladé naděje, což já osobně velmi vítám, protože je můžete ovlivnit daleko více. Rád poté sleduji jejich dlouhodobý sportovní i osobnostní vývoj. Naše spolupráce s atlety se také rozrůstá. Jedná se o další odvětví, kde chceme být více vidět a mít možnost prokázat, že poskytujeme kvalitní služby,“ nastínil Kamil Hajdušek, jenž prozradil, že poslední půl rok pracuje se svými parťáky na novém projektu: „V létě otevřeme naše soukromé centrum, které ponese název STACA Elite Institute. Privátní posilovna, kde budou jenom naši klienti pod naším vedením. Tohle je pro nás velká věc. Šli jsme do toho, protože se chceme posunout a nabídnout našim klientům lepší servis. Já osobně se nemůžu dočkat. Jedná se o zlomový krok, který jsme chtěli již delší dobu udělat. Obrovská zodpovědnost, protože jsme s Dominikem dali hlavu na špalek, ale veliké příběhy si žádají veliké činy. Součásti tohoto projektu je i náš kamarád a skvělý hokejista Jiří Novotný, kterého si ohromně vážíme a jsme rádi, že v tom jedeme spolu,“ dodal trenér, který se už minule podělil s čtenáři Jihočeských týdeníků o tipy na cvičení.

A jak často by vlastně měli sportovci teď být v pohybu? „Momentálně je mnohem důležitější strava a kalorický příjem, než samotné cvičení. Denní kalorický výdej se snížil, takže je třeba k tomu tak přistupovat. Pokud si zacvičíte intenzivně třikrát až pětkrát týdně a k tomu přidáte procházky, tak navýšíte kalorický výdej, ale prim pořád budou hrát spořádané kalorie a kvalita potravin. Pokud někdo – v uvozovkách – nakynul, tak doporučuji na měsíc nízkosacharidovou stravu (low-carb diet), která se v tomto období velice hodí. Doporučuji přes den zařadit sacharidy pouze ve formě zeleniny, navýšit příjem bílkovin a nechat si přílohu až na večeři. Sacharidy tlumí kortizol, takže je nejlepší je podávat na večer, aby se tělo utlumilo a spánek proběhl, jak má,“ uzavřel.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace