Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Portyk je popáté českým sdruženářem roku

Tomáš Portyk už popáté za sebou ovládl anketu o nejlepšího sdruženáře, vyhlašovanou úsekem severské kombinace lyžařského svazu. Nejlepším juniorem byl Jan Šimek, kategorii žen ovládla Tereza Koldovská a pozici nejúspěšnějšího trenéra obsadil reprezentační kouč Marek Šablatura.

Je nám líto, video expirovalo.
Portyk ovládl popáté za sebou domácí sdruženářskou anketu

"O sezoně nemůžu říci, že se povedla, ale ani to, že mi nevyšla –⁠ byl to střed. Samozřejmě od sebe očekávám víc, zvláště když vím, že na to výkonnostně mám," řekl čtyřiadvacetiletý Portyk.

Odchovanec LSK Lomnice nad Popelkou, který nyní hájí barvy liberecké Dukly, v anketě zvítězil s náskokem před oddílovými kolegy –⁠ druhým Ondřejem Pažoutem a třetím Janem Vytrvalem.

Pořadí v anketě, kterou úsek vyhlašuje od roku 2009, určily hlasy 67 závodníků, trenérů, funkcionářů, expertů a novinářů. První dva ročníky vyhrál Pavel Churavý, další dva Tomáš Slavík a v období 2013-2015 kraloval Miroslav Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Riiber kraloval na SP v Seefeldu i podruhé, Portyk skončil 27.

Výsledky ankety o nejlepšího sdruženáře ČR:

Muži: 1. Portyk 163 bodů, 2. Pažout 96, 3. Vytrval (všichni Dukla Liberec) 72.

Trenéři: 1. M. Šablatura (muži ČR, Dukla Liberec) 81, 2. Zeman (junioři ČR, mládež Dukla Liberec) 67, 3. Chlum (JKL Desná) 43.

Junioři/dorostenci: 1. Šimek (Dukla Liberec) 141.

Ženy/juniorky/dorostenky: 1. Koldovská (Ski klub Harrachov) 155, 2. Hradilová (Nové Město na Moravě) 92, 3. Fadrhonsová (JKL Desná) 27.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články