TOP 100 hráčů sezony: Viktor Lang (33. místo)

Foto: Kateřina Kundertová

Po konzultacích s desítkami lidí, kteří se pohybují kolem Chance ligy, jsme sestavili žebříček sta nejlepších hráčů sezony 2019/2020. Postupně si je představíme. Na 33. místě se umístil Viktor Lang (Piráti Chomutov).

Příchody ze zahraničí představují pro české kluby jisté riziko. U Viktora Langa byl navíc háček v tom, že loni kvůli zranění odehrál jen třináct utkání. 

Jeho potenciál byl ovšem zřejmý.

Vždyť měl za sebou vydařené roky ve švédské Allsvenskan, která je s přehledem nejkvalitnější druhou nejvyšší soutěží v Evropě. Lang má zkušenosti i z mládežnických reprezentací Tre Kronor.

Piráti navíc Langa nejprve přivedli jen na zkoušku. Takže riziko přestupového propadáku se minimalizovalo.

A sezona potom ukázala, že šlo naopak o jeden z přestupových kaufů.

Čtyřiadvacetiletý Švéd se zařadil k nejlepším defenzivním bekům soutěže. V rovnovážném stavu byl u 29 vstřelených a jen u 19 obdržených branek.

Když byl na ledě, Chomutov dostal za 60 minut hry jen 1,58 gólu. Pro srovnání jde o 11. nejlepší hodnotu mezi obránci v celé lize, Lang se držel na podobné úrovni jako Jakub Kubeš nebo Robert Černý.

Lang navíc vynikal v oslabení, ve kterém měli Piráti nejvyšší úspěšnost v lize (87,45 %). Přispěl k tomu mimo jiné 67 zblokovanými střelami (nejvíc z Pirátů). 

V čem dalším Lang vynikal?

Ač ho trenéři často nasazovali na led v době, kdy se vhazovalo v obranném pásmu, má solidní hodnoty Corsi. Soupeře moc nepouštěl do prostoru slotu.

Kromě toho byl téměř metrák vážící bek hodně disciplinovaný. Odseděl si jen 24 trestných minut, a to tam má ještě započtené vyloučení za bitku.

Solidně si vedl i směrem dopředu. V 54 zápasech získal sedmnáct bodů (5+12) – z obránců Pirátů byl produktivnější jen Dušan Žovinec.

Sečteno podtrženo, Lang zažil vynikající sezonu a trenéři to dobře věděli. S 18 minutami a 30 vteřiny byl nejvytíženějším bekem Chomutova. Nyní má namířeno do extraligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz