Hlavní obsah

Nevěra na dovolené. Manželka podvedla muže s kolegou

Foto: Sergiy1975, Shutterstock.com

Foto: Sergiy1975, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva manželské páry, čtyři dobří přátelé, kolega a kolegyně, kteří vzali své protějšky a děti na vysněnou dovolenou. Prosluněné pláže jim ale potřebnou pohodu nepřinesly. Domů se účastníci zájezdu totiž vrátili v jiných sestavách, než odjížděli.

Článek

Život není vždy snadný, a tak se mnohdy lidé dostanou do zdánlivě neřešitelných problémů. Právě pro tyhle situace jsou tu jsou mediátoři, kteří velmi často pomohou. Tak jako mediátorka Kateřina Bělková v dalším příběhu z její praxe.

Dvě rodiny

Renata (40) potkala Patrika (38) v reklamní agentuře, kde byli oba zaměstnaní. Po pracovní stránce jim to klapalo, tak se po čase domluvili, že si spolu založí vlastní agenturu. Ve společném byznysu samozřejmě trávili hodně času, ale oba se rádi vraceli za svými rodinami.

Renata byla vdaná za Karla (48), s nímž má dvě dospívající děti, a i Patrik měl manželku Ivu (34) a dvě malé děti. Zdálo se, že obě rodiny žijí šťastný život. Karel sám také podnikal, v podstatě ani jednomu nevadilo, že jim spoustu času zabere práce. Doma vše fungovalo, jak mělo.

U mladší rodiny to bylo trochu jinak. Patrikova manželka byla s malými dětmi sama doma, a to, že její muž tráví hodně času v práci, jí přece jen trochu vadilo. Ale chápala to, konec konců – živil rodinu.

Dny zalité sluncem

Když Patrik přišel s nápadem na dovolenou, byla nadšená. „Trochu ji sice zaskočilo, že měli jet společně s rodinou Patrikovy obchodní partnerky Renaty, ale když jí manžel vysvětlil, že Renatin manžel má možnost výhodného pronájmu luxusní vily v Toskánsku, neváhala. Obě rodiny se znaly, děti spolu dobře vycházely, a tak si Iva říkala, že budou mít konečně s Patrikem také čas jen pro sebe,“ popisuje Kateřina Bělková.

A zpočátku opravdu vše vypadalo dokonale. Vila byla nádherná, starší chlapci krásně zabavili Iviny malé děti, všichni byli dovolenkovým místem uchváceni. Iva ale začala být rozmrzelá. „Začala mít pocit, že s ní Patrik nechce trávit čas o samotě, neustále vymýšlel společné aktivity pro všechny,“ říká Kateřina Bělková.

Osudný nákup

Že není vše tak dokonalé, se ukázalo asi pátý den dovolené. Děti si hrály u bazénu a Iva s Karlem měli jít společně koupit pečivo k obědu, který připravovala Renata s Patrikem. „Jenže Iva si v domě zapomněla peněženku, a když se pro ni vrátila, přistihla svého muže v náruči Renaty,“ popisuje Kateřina Bělková.

Tím okamžikem dovolená skončila. Iva je prudší povahy, takže své rozhořčení dávala hlasitě najevo. Karel je spíš klidnější povahy, emoce moc najevo nedává, o to víc ho ale zrada manželky ranila uvnitř. Sbalil sebe, děti a rozčílenou Ivu a odjeli zpět do České republiky. Patrik a Renata se vrátili druhý den.

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Společná dovolená dvou rodin se zdála jako dobrý nápad, ale nakonec bylo vše jinakFoto: Jack Frog, Shutterstock.com

Nastalo peklo

Po návratu to ale bylo ještě horší. Iva vyhodila Patrika z bytu a ten si našel nové bydlení. Renata se domů bála, ale kvůli dětem se vrátit musela. „Její muž dál zarytě mlčel a bylo jasné, že si Renata jeho důvěru zpět nezíská. Proto si také našla pronájem a s dětmi se odstěhovala,“ popisuje mediátorka.

Chvíli udržovala vztah s Patrikem, ale ani s ním to nakonec nedopadlo. Neustáli tlak, kterému byli oba vystaveni. Renata žila odděleně od svého muže asi tři měsíce, ale věděla, že je to nedořešené. Navíc jí začal chybět, uvědomila si, že udělala velkou chybu. Na internetu našla článek o mediaci a měla pocit, že by to mohla být poslední šance, jak zachránit své manželství.

Mediace jako poslední šance

Kateřina Bělková se nejdřív sešla s Renatou, protože Karel jakoukoli komunikaci odmítal. Proto se o navázání kontaktu s ním pokusila sama. Nebylo to snadné, ale nakonec přišel. „Pomocí mediačních technik se mi podařilo oba manžele přimět k tomu, aby si před podáním žádosti o rozvod ještě dopřáli nějaký čas, kdy zkusí vše opravit,“ říká mediátorka.

Karel samozřejmě trval na tom, aby jeho žena přestala s Patrikem pracovat a prodala mu svůj podíl ve společné firmě. S tím Renata bez problémů souhlasila, samotné už jí nebylo příjemné s Patrikem pracovat. „Na další schůzce se dohodli na tom, že podstoupí párovou terapii a pokusí se svůj vztah ještě zachránit,“ dodává Bělková. A to se nakonec povedlo! Karel s Renatou jsou důkazem toho, že nikdy není nic ztraceno, pokud mají oba vůli na sobě pracovat a vztah zachránit.

Láska a vztahy skutečně nejsou jednoduché. Tak jako v příběhu, kdy matka přebrala dceři muže. Dá se to odpustit? 

Související témata:

Načítám