Můj čas na kafíčko

Bude Freimanovou živit manžel?

Jako všechny velké hvězdy, postihlo i herečku Veroniku Freimanovou (64) přerušení natáčení a uzavření divadel na neurčito. Má štěstí, že alespoň její manžel, architekt  Vladimír Bouček (65) nosí domů peníze. Poněkud horší je to s jejími dcerami Terezou (32) a Markétou (26).




Vachrlatost umělecké profese se vždy ukáže v čase krize. Herci, a tedy ani Veronika Freimanová (64) nejsou výjimkou. Jsou placení od kusu a od výkonu, a pokud už je někdo zaměstnancem divadla, rozhodně ho nerozmazlují vysokým stálým platem.


Veronika už dřív z věkových důvodů opustila několik představení, která hrála přes dvacet let (Příští rok ve stejnou dobu, Blbec k večeři), mj. i proto, aby stíhala mnohem lukrativnější natáčení pro film a televizi – např. seriál Einstein, kde hraje matku svému oblíbenci Vojtovi Kotkovi (32) – takže je alespoň pro tuto chvíli zásobená financemi.


Mohlo by se tudíž zdát, že Freimanové, jedné z nejobsazovanějších českých hereček, chudoba nehrozí, zejména když nepěstuje žádné drahé koníčky a nezakládá si, jako nejeden bezhlavý kolega, třeba na vlastnictví drahých aut.


Je však orientovaná na rodinu a tady už rizika jsou, a rovnou dvě, její dcery Tereza (32) a Markéta (26). A to se zdálo, že po výchovných problémech, jež vyvstaly před dvanácti lety kolem jejího rozvodu, už všechno uklidnilo.


Velká radost, ale...

Starší dcera Tereza je nejen samice vzhledu modelky, ale především žena velkých podnikatelských ambicí. Rozvod maminky s nevěrným režisérem Jaroslavem Brabcem (65) výrazně přispěl k tomu, že se od rodičů rychle emancipovala a jela si po svém prkně, dlouho byla známá jako královna večírků, ale naštěstí si brzy uvědomila, že nezávislost za rodičovské peníze je poněkud trapná a vrhla se na podnikání v vizážistice, má známý kosmetický salón v centru Prahy v ulici Elišky Krásnohorské.


„Když člověk vystřízliví z puberty, tak na sobě začne makat,“ komentovala své prozření. Mamince udělala radost, když pustila k vodě prosypaného zpěváka Sámera Issu (35), a ještě větší radost, když v létě 2018 porodila dcerku Ellu, kterou má s bývalým fotbalistou, podnikatelem a playboyem Markem Šíšou (47).


Stejně jako ostatní podnikatelé v měkkých oborech i ona musela velkoryse rozlehlý salón s invazí koronaviru zavřít, aniž by jí byl na lukrativním místě poblíž hotelu Intercontinental odpuštěn nájem, takže teď počítá poměrně velké ztráty.


Tvrdý život v Británii

Trochu záhada je mladší dcera Markéta (26), která kdysi rozvod rodičů nesla hůře, a v osmnácti si vydupala odjezd do Anglie, kde začala studovat archeologii a antropologii na prestižní univerzitě v Bristolu.


Vezmeme-li standardní délku studia, pak to její už trvá poměrně dlouho, zejména na obor, který z absolventa rozhodně milionáře neudělá.


Vztah s matkou Veronikou se už dávno spravil, ostatně byla i na její svatbě v roce 2013, ovšem je otázkou, zda ji neusmířil právě placený pobyt v Anglii, kde si rozšiřuje obzory už osmým rokem.


Jistě nepůjde o lacinou záležitost, nehledě na to, že celkem často létá do Česka na prázdniny a Veronikou pořádané velké rodinné večeře pro širší okruh příbuzných.


Zatímco se zdá, že starší Tereza už stojí bezpečně na svých nohou, Markéta by bez matčiných dotací patrně v Británii dlouho nepřežila, byť je možné, že jí na životní úroveň přispívá i tatík režisér. Každopádně i v Bristolu zrušili kvůli koronaviru výuku, takže Markéta má přinejmenším na měsíc volno a vrárila se do Česka.


Stres kvůli přerušenému seriálu

Veronika je přitom viditelně spořivá a nemrhavá, nemá problém se ukázat několikrát ve stejném outfitu, což by jiné hvězdy plátna a obrazovky nejspíš vůbec nepřežily. Velká výhoda je i to, že ani její manžel Vladimír nemá jako architekt hluboko do kapsy.


Velice rádi cestují (s čímž je teď načas samozřejmě šlus), ale pár, byť oba mají rádi exotiku, si nelibuje v luxusu a nejraději navštěvují oblasti bez turistického ruchu, a čím více lokalita připomíná středověk, tím lépe.

V Česku rádi jezdí do lázní na relaxační pobyty a vybírají si ty, kde budou pokud možno sami.


I tady jim epidemie udělala čáru přes rozpočet, nicméně mají štěstí, že nemusejí tvrdnout v Praze, podivnou dobu tráví v úhledné řadové vilce na okraji Písku s výhledem na les a oboru, kde se izolace snáší přeci jen mnohem líp.


Veronika čeká, až se na Primě obnoví natáčení zmíněného seriálu Einstein, které mělo užuž přijít na obrazovky, ale hotové jsou prý pouze tři díly. Nikdo zatím neví, jak dlouho bude trvat stav nouze, zda měsíc, dva nebo dokonce tři.


Kdy zase budou peníze?

Herečka nepatří zdaleka mezi největší zazobance českého šoubyznysu, od toho jsou tu třeba Jiřina Bohdalová (88), Zlata Adamovská (61) nebo Jitka Asterová (60), ale má slušně zajištěnou existenci bez obav ze zítřka.


Jiná situace by však nastala, kdyby se starší dceři definitivně zhroutil byznys. Je otázka, zda by ji dokázal živit její pohledný pofidérní elegán Šíša, zejména pokud ještě splácí byt ve stejném bytovém domě na pomezí Michle a Krče, kam se před deseti lety po rozvodu uchýlila i matka Veronika.


Druhá dcera Markéta, jak známo, nemá samostatnou existenci, takže se herečce při nepříznivé konstelaci mohou prníze dost rychle rozkutálet. Manžel Vladimír Bouček má přitom své vlastní, naštěstí již dospělé děti.


Na druhou stranu, podobné starosti může v nejbližší době řešit kdekdo. Doufejme, že se Veronice Freimanové její pověstný úsměv z líce jen tak neztratí, i kdyby ho měla dočasně halit rouška či respirátor…


Sněženka a tři machři
První Sněženky a machři se točili v zimě roku 1982 a ačkoli studenti Cabadaj, Mácha a Převrátil neboli J. A. Duchoslav (54), Michal Suchánek (54) a Václav Kopta (54) měli představovat výborné lyžaře, zdaleka tomu tak nebylo.


Ironií je, že Veronika Freimanová lyžovala mnohem lépe (s rodinou na hory jezdila často), ale ta se ve filmu na lyžích vůbec nepředvedla.


„Machři“, ač neplnoletí, v horské chatě Smetánka v Peci pod Sněžkou, kde se točilo, i bydleli a alkohol tu tekl proudem. „Učitelka“ Veronika bydlela v hotelu s jinými herci a říká, že se vždy ráno před první klapkou v chatě sotva stihlo uklidit.

Přesto na první film vzpomíná raději než na Machry po pětadvaceti letech.


Těm předcházelo setkání původních účastníků včetně Radka Brzobohatého (+79), kdy si všichni řekli: jdeme do toho! Natáčení ovšem pronásledovala řada problémů od nedostatku financí po nedostatek sněhu.


Přesto vznikl velmi slušný film, byť nikoli třeskutá komedie - o lidech, kteří se na horách setkali po různých životních průšvizích. „Každý z nich nějakým způsobem zkrachoval, každý si prošel něčím složitým, a proto nevím, kolik tam mohlo být srandy,“ uvažuje herečka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden