Hlavní obsah

První hráč NFL veřejně potvrdil nákazu koronavirem

Hráč ligy amerického fotbalu NFL Brian Allen jako první účastník této elitní soutěže veřejně oznámil, že se nakazil koronavirem. Centr Los Angeles Rams o své nemoci informoval v médiích, první pozitivní test měl už před třemi týdny. Přítomnost koronaviru potvrdil i druhý test minulý týden, čtyřiadvacetiletý Allen se ale podle svých slov cítí dobře a už je bez příznaků.

Foto: David Ryder, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Allen popsal, že jako první úplně ztratil chuť a čich, teprve poté se objevily potíže podobné jako při chřipce. Nyní už všechny problémy odezněly a hráč doufá, že další test vyjde negativní a bude prohlášen za vyléčeného.

Vedení Rams až dosud o zdravotním stavu svých hráčů mlžilo a pozitivní test ani na přímý dotaz novinářů nepotvrdilo. Generální manažer Les Snead a trenér Sean McVay minulý týden tvrdili, že se všem daří dobře.

Už před čtyřmi týdny oznámil nákazu koronavirem jako první člověk z NFL trenér New Orleans Sean Payton. Los Angeles Chargers minulý týden potvrdilo pozitivní testy a symptomy u několika členů klubu, o koho se jedná ale neupřesnilo.

Reklama

Související témata: