Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přípravy na festival Benátská! pokračují, organizátoři čekají na rozhodnutí vlády

V Liberci pokračují přípravy na letní hudební festival Benátská!. Organizátoři ale stále nevědí, zda budou moci 28. ročník festivalu kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem uspořádat. Čekají na rozhodnutí vlády. Nejzazší termín pro rozhodnutí je polovina června, řekl ředitel festivalu Pavel Mikez. Loni akci v areálu ve Vesci navštívilo přes 40 tisíc lidí.

„Vyjádření vlády jsou stále ve stylu nevíme, možná. Neslyšeli jsme jasné stanovisko, jak to v létě bude. Zatím přípravy běží a počítáme s tím, že se to snad povede," uvedl Mikez.

Festival Benátská! by se měl konat v Liberci od 23. do 26. července. Náhradní termín pro letošní rok podle Mikeze nemají. „Pokud bychom festival překládali, tak na příští rok," uvedl. Za nejhorší považuje současnou nejistotu. „Ta je ubíjející," dodal. Zahraniční hvězdou letošního ročníku, pokud se uskuteční, bude německá zpěvačka Nena.

Festival Benátská! je v Libereckém kraji nejnavštěvovanější kulturní akcí o letních prázdninách. Nejisté je konání i jiných menších akcí. Zrušení už oznámili pořadatelé Hejnických slavností, které měly být v Hejnicích ve Frýdlantském výběžku na Liberecku na začátku července.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) brzké povolení velkých letních hudebních festivalů nepředpokládá. „Za mě osobně nikoliv, v této oblasti budeme spíše přísní," řekl Lidovým novinám.

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky kultura, koronavirus, Liberec, Benátská, festival, vláda, hudební festival, Adam Vojtěch, Liberecký kraj, ANO 2011, Lidové noviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na festival Benátská! pokračují, organizátoři čekají na rozhodnutí vlády  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.