Čeští skokané už znají jméno nového šéftrenéra. Stal se jím František Vaculík

Čeští skokané na lyžích již znají jméno, kdo je povede poté, co byl z pozice šéftrenéra svazem v lednu odvolán David Jiroutek. Toho dočasně následně nahradil Antonín Hájek, nyní se tedy ví, s kým svaz na této pozici počítá na delší dobu. Je jím nově František Vaculík, jehož nebližšími pobočníky budou bývalí reprezentanti Jakub Jiroutek a Lukáš Hlava. Pětatřicetiletý František Vaculík doposud působil coby šéftrenér mládeže.

Co se týče dosavadního dočasného šéftrenéra skokanů Antonína Hájka, tak ten se vrací k ženskému národnímu týmu. Hájek se dohodl se svazem na odchodu od mužů, neboť vedle toho ještě studuje na fakultě tělesné výchovy a sportu trenérství. Svaz zároveň rozhodl, že se k mládeži vrací bývalý šéftrenér mužů David Jiroutek. Právě u mládeže David Jiroutek působil už ve zbytku loňské sezóny.

Tým české mužské skokanské reprezentace, který tvoří Roman Koudelka, Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Filip Sakala, Čestmír Kožíšek a František Holík už zahájil pod novým Vaculíkovým vedením individuální přípravu na letní sezónu.

"Všichni kluci ode mě dostali individuální plán na čtrnáct dní, jsme spolu v pravidelném kontaktu. Zatím vše zvládají bez problému, jsou po odpočinku a plní elánu do další práce," uvedl nový šéftrenér, jenž má za sebou působení i v německém Breitenbergu, a pokračuje: "Trénink je zaměřen na vytrvalost, kompenzační cvičení a regeneraci tak, abychom připravili tělo na začátek května, kdy začneme silovou přípravu. Zatím není známo, zda to bude na Dukle v Liberci, nebo jestli ještě budeme muset pokračovat individuálním tréninkem doma."

Začátkem května mají skokané podle původního plánu na programu první soustředění, během stejného měsíce se tradičně skokané připravují už na můstcích. Vše se směřuje k polovině července, kdy začíná letní sezóna v polské Wisle. Je však otázkou, jak to bude s květnovým programem skokanů, neboť i ten je závislý pochopitelně na bezpečnostních opatření kolem aktuální pandemie koronaviru.

"Vzhledem k aktuální situaci nikdo není schopen říci, jestli letní sezona začne v řádném termínu, opožděně, v jakém rozsahu, nebo zda se vůbec uskuteční. Jsme proto připraveni plán přípravy operativně upravovat na základě nařízení vlád a pokynů ohledně termínů ze strany Mezinárodní lyžařské federace," řekl k tomu Jan Baier, místopředseda skokanského úseku.

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 44 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy