Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Působivá historie F1: Moderní Ferrari v lakování od roku 1950 po dnešek

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Ferrari je nedílnou součástí formule 1 od počátků v roce 1950. Jak by vypadal moderní monopost, kdyby oblékal ikonická zbarvení minulosti?

Za desítky let historie reprezentovala barvy italského Ferrari plejáda skvělých závodníků - Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Phil Hill, John Surtees, Niki Lauda, Gilles Villeneuve, z těch novodobějších pak Alain Prost, Michael Schumacher či Fernando Alonso. Od roku 1950 se Ferrari nenávratně zapsalo do historie formule 1, což zdárně mapuje přiložená galerie.

Opět jde o dílo autora vystupujícího jako Sean Bull na sociální síti Behance. Od něj už jsme vám ukázali nostalgická zbarvení dnešních monopostů, ale třeba i jak by vypadalo startovní pole F1, kdyby v něm nastupoval Ford, Volkswagen či Mazda. Dnešní galerie se ale zaměřuje na jeden konkrétní tým - Ferrari - a ukazuje, jak by monopost z roku 2017 (tedy ještě bez ochranného halo kokpitu) vypadal v jednotlivých zbarveních od roku 1950. A je to neskutečná podívaná!

Je pozoruhodné sledovat, jak se lakování v průběhu let měnilo. A možná vás překvapí, že Ferrari nenastupovalo vždycky v rudé barvě. A to není vše. Zatímco v některých letech bylo čistě červené, jindy, třeba za dob Nikiho Laudy, využívali designéři hojně i bílou, k čemuž se italský tým vrátil i v posledních letech.

Tak schválně, které zbarvení se nejvíce líbilo vám?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme