https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-letos-odpusti-lidem-poplatky-za-odpad-rozhodli-zastupitele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb letos odpustí lidem poplatky za odpad, rozhodli zastupitelé

17.4.2020 00:08 | CHEB (ČTK)
V Chebu obyvatelé města platí 700 korun ročně na osobu. / Ilustrační foto
V Chebu obyvatelé města platí 700 korun ročně na osobu. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Obyvatelé Chebu nebudou muset letos platit za odpad a splatnost poplatku ze psů se posune na konec října. Schválili to včera zastupitelé města na zasedání, které se poprvé v historii města odehrávalo formou videokonference.
 

Podle včera schválené vyhlášky budou od poplatku za odpad osvobozeny pro letošní rok všechny fyzické osoby. Ti, kdo už poplatek zaplatili, mohou požádat o jeho vrácení.

V Chebu obyvatelé města platí 700 korun ročně na osobu. Odpuštěním poplatku tak město přijde zhruba o 20 milionů korun.

Poplatek za psa, který je pro většinu chovatelů ve výši 1000 korun za prvního psa, budou moci lidé platit místo do konce května až do konce října.

Zastupitelé včera také diskutovali o rozhodnutí rady snížit roční nájemné podnikatelů v městských objektech o 25 procent. Tím by podle starosty Antonína Jalovec (VPM) město podnikatelům v podstatě odpustilo nájem za dobu tří měsíců mimořádných opatření.

Podle opozičního zastupitele Zdeňka Hrkala (ANO) by ale rada měla zvážit i vyšší snížení nájemného. Starosta Jalovec na to reagoval tím, že pokud by omezení trvala delší dobu, rada může zvážit další slevu. "Město je ale také silným ekonomickým hráčem a vytváříme trh. Razantním snižováním bychom tlačili soukromé pronajímatele k omezení zisků. I oni si zaslouží nějakou podporu," řekl Jalovec.

Včerejší jednání zastupitelstva se odehrávalo formou videokonference, kdy zastupitelé nejednali v obřadní síni radnice, ale seděli doma u počítačů. Kvůli tomu tak například jinak obvykle tajná volba člena rady, kterým se za odstoupivší Gabrielu Lickovou stal Pavel Pagáč (oba Hnutí 2018), konat nemohla, zastupitelé hlasovali veřejně. Videokonference zastupitelů byla ale, stejně jak je to běžné při standardních zasedáních, přenášena přes internet i pro veřejnosti.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist