Hlavní obsah

Nové knihy: Václav Ráž, Claire Frostová a Shelby Mahurinová

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu vychází biografie rockového zpěváka Danyho Horyny od Radky Červinkové. Kromě toho se z dalších publikací lze dozvědět, proč Hitler nenáviděl šlechtický rod Habsburků, kdo vlastně objevil Ameriku, koho ze slavných osobností by měl znát správný Čech a že i láska může překonat smrt upálením na hranici. Audiokniha Žlutý trikot se ohlíží nad stoletou existencí žlutého dresu v cyklistickém sportu.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Václav Ráž: Koho má znát správný Čech

V této knize se lze dozvědět mnoho informací a zajímavostí o významných lidech naší země a zjistíme, co by o nich měl znát každý správný Čech, Moravan i Slezan! Máme právo být hrdi na to, co všechno naše osobnosti dokázaly. Kam díky nim naše malá země posunula vědu a techniku, jak a čím přispěla na světové výzkumy a objevy.

Grada, 144 stran, 299 Kč

Obal knihy

Claire Frostová: Moje super (Ne)realita

Bell se horko těžko vzpamatovává z rozchodu s dlouholetým partnerem. Po čase zavítá do místního komunitního centra a přihlásí se do kurzu fotografování. Ukáže se, že někteří účastníci si od kurzu kromě znalostí slibují ještě něco. Doufají, že zde najdou přátele, protože ve svém okolí nikoho blízkého nemají. Bell je snad z nejhoršího venku. Jenomže pak přijde další rána. Bývalý partner hodlá prodat dům, kde společně žili. Aby mohla v domě zůstat, bude se muset zadlužit a Colina vyplatit. A právě tehdy v komunitním centru potká svou oblíbenou instagramovou hvězdu Millie.

Grada, 328 stran, 349 Kč

Obal knihy

Shelby Mahurinová: Holubice a had

Navždy spojeni, aby se milovali, ctili. Nebo shořeli. První ze dvou dílů čarodějnické fantasy. Louise před lety uprchla od čarodějného společenství a skryla se v ulicích Cesarine. Avšak lidé tady čarodějnice loví. Bojí se jich. A upalují je.

Cooboo, 464 stran, 349 Kč

Obal knihy

James M. Longo: Hitler a Habsburkové

Proč chtěl nacistický vůdce zničit rakouskou královskou rodinu? Kniha poodhaluje nejen to, proč si Adolf Hitler vybral děti zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda a z jeho synů udělal první dva Rakušany deportované do koncentračního tábora v Dachau, ale zabývá se také odvahou, s jakou se mu snažila královská rodina vzdorovat. V mládí strávil Adolf Hitler pět let ve Vídni, kde se jeho posedlost císařským rodem Habsburků stala katalyzátorem jeho pomsty vůči zaniklé říši, mrtvému arcivévodovi a jeho sirotkům.

Slovart, 336 stran, 399 Kč

Obal knihy

Radka Červinková: Dan Horyna – Přežil jsem sám sebe

Vzpomínky zpěváka skupin Vitacit nebo Merlin, a uznávaného existenciálního psychoterapeuta. Než z něj vyrostla rocková hvězda, patřil k talentovaným atletům. V pouhých sedmnácti letech mu křídla přistřihl komunistický žalář, kde skončil kvůli improvizovanému vystoupení na Karlově mostě, které bylo vyhodnoceno jako provokace. Po návratu z vězení byl vyhozen ze školy a ztratil veškeré jistoty. Postupně přičichl k drogám, které ho během dvanácti let několikrát dostaly na pokraj života a smrti. Patřil k první pervitinové generaci v Česku. S drogovým démonem bojoval celkem třikrát a kvůli drogám se mu rozpadla tři manželství. Východisko našel až díky pobytu v léčebně Červený Dvůr, který mu pomohl v hledání smyslu života. Dnes už přes deset let působí jako vyhledávaný terapeut, vyznává buddhismus a sám úspěšně pomáhá drogově i alkoholově závislým lidem.

Grada, 144 stran, 249 Kč

Obal knihy

Zdeněk Kalkus: Tajné dějiny objevování Ameriky

Kdo předešel Kryštofa Kolumba? Amerika byla odnepaměti navštěvována příslušníky různých národů světa, mimo jiné Vikingy. Proč ale byly zprávy o těchto cestách utajovány? A kdo vlastně jako první Ameriku objevil? Kniha ukazuje, že slavný mořeplavec mohl být až poslední v řadě. Autor nás uvádí do světa zapomenutých námořních objevů a seznamuje nás se záhadami obestírajícími původ starých amerických civilizací.

Cpress, 312 stran, 399 Kč

Obal knihy

Philippe Bouvet, Frédérique Galametz: Žlutý trikot

Audiokniha představuje úplného průvodce 100 lety slavného dresu. Je oslavou nejznámějšího cyklistického ocenění legendárního žlutého trikotu, který vymyslel sám Henri Desgrange. Přináší ojedinělý souhrn informací o trikotu a jeho nositelích. Čtenář se potká s Indurainem, Anquetilem, Hinaultem, Merckxem, Froomem a Saganem. Milovníci sportu, cyklistiky obzvlášť, si v této audioknize přijdou na své. Čte moderátor, herec, režisér a dabér Zbyšek Horák.

Audiotéka, Svojtka & Co., 5 hodin a 31 minut 349 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám