V Německu odstartovala nová digitální rozhlasová síť, posluchači ji naladí nedaleko Kielu

17. duben 2020

V multiplexu jsou v tuto chvíli šířeny pouze stanice Antenne Sylt a Kiel FM. V horizontu několika týdnu je v plánu rozšíření o další programy.

V německém městě Kiel, respektive šlesvicko-holštýnském Kronshagenu, začala fungovat nová rozhlasová síť Kiel K5A. Jejím provozovatelem je společnost Media Broadcast a v tuto chvíli jsou v ní šířené dvě rozhlasové stanice. Jedná se konkrétně o Antenne Sylt a Kiel FM. Další programy mají být zařazeny do nabídky v horizontu několika týdnů. Do budoucna se počítá s rozšířením rozhlasové sítě také do města Neumünster. Kiel je po Lübecku další lokalitou, kde lze regionální multiplex naladit.

Spuštění digitální sítě Kiel K5A ale není jedinou novinkou, která na majitele DAB+ přijímačů ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko čeká. Celoplošnou distribuci zde zahájila komerční stanice R.SH, a to v rámci pilotního projektu. „Zejména v době znepokojující koronavirové krize je význam rádia coby informačního média naprosto zřejmý. Využívání rádia v těchto týdnech významně roste, protože lidé hledají spolehlivé informace,“ uvedl ředitel mediálního regulátora MA HSH Thomas Fuchs.

autor: lukpo
Spustit audio

Související