Zde může být vaše reklama.

Po zimní přestávce Demolice ubytovny Chemik v Přerově pokračuje

Demolice ubytovny Chemik v Přerově pokračuje
Při demolici ubytovny je potřeba postupovat opatrně, protože je navázána na vedlejší budovu.

foto: prerov.eu

17. 04. 2020 - 11:09

Po přestávce včera znovu odstartovala demolice ubytovny Chemik v Přerově. Loni stavebníci rozebrali osmé a deváté patro, ale pak museli kvůli zimě demolici přerušit. Hrozilo promrznutí objektu.

Po čtyřměsíční přestávce pokračuje bourání ubytovny v ulici Velké Novosady. Pauza měla být kratší, ale v průběhu prací stavební firma zjistila, že oproti původní dokumentaci z konce šedesátých let dvacátého století, je na štítech jiná konstrukce, která vyžaduje jiný postup.

„V průběhu čtrnácti dnů bude objekt postupně demolován prostřednictvím jeřábu s hydraulickými nůžkami, následovat budou práce na statickém zajištění štítu vedlejšího objektu - a pak přijde na řadu montáž zateplovacího systému,“ konstatoval Jiří Raba z přerovského magistrátu a upozornil, že po dobu demolice bude v okolí zvýšena prašnost.

O demolici budovy rozhodli přerovští zastupitelé v listopadu roku 2017.  Dříve tu byla problémová ubytovna pro sociálně slabé a zástupci města tímto dali najevo, že nechtějí podporovat byznys s lidskou chudobou. Bylo proto rozhodnuto, že problémová adresa Velké Novosady 13 půjde k zemi.

Demolice, která má skončit na konci letošního června, přijde na 23 milionů korun, ministerstvo pro místní rozvoj na ni Přerovu přispělo 10 miliony. 

Další články