Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Judista Ječmínek spoléhá v tréninku na bratra

Mít bratra je vždycky dobré. Teď se o tom opět přesvědčil i Jakub Ječmínek, který má možnost, v souladu s nařízením vlády, využít k tréninkům svého bratra – coby poradce i kouče a především jako sparing-partnera. Výborný judista Jan Ječmínek je totiž o váhovou kategorii výš.

Jakub Ječmínek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Určitě je důležitý, že je Honza o něco těžší a silnější. Tím vlastně trénuju i já sílu, protože se s ním musím přetahovat," říká Jakub Ječmínek.

Bez obvyklých skupinových tréninků může judista ztrácet cit pro osobní souboje. Nucená individuální příprava ale přináší i jistá pozitiva.

"Když máme společný tréninky, trenér se musí věnovat všem a není tam takový prostor na individuální chyby. Takže tomu se teď třeba snažíme věnovat," tvrdí pětinásobný účastník světových šampionátů.

Je nám líto, video expirovalo.
Judista Ječmínek se připravuje s bratrem

Judistům měla právě vrcholit příprava mistrovství Evropy v Praze, které však bylo odsunuto zatím na listopad. Olympijská kvalifikace se nerozběhne dřív než v září. Přeložení termínů obou akcí bere Ječmínek s nadhledem. "Ještě pořád silově i judisticky dospívám, tak pro mě paradoxně odsun těch akcí může být prospěšný, ale za rok to budeme analyzovat a uvidíme," dodal sedmadvacetiletý judista.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články