Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bučovice i Dobřichovice mají šanci hrát volejbalovou extraligu, ale...

Volejbalistky Sokola Dobřichovice a muži Sokola Bučovice by mohli při splnění licenčních podmínek hrát v příští sezoně extraligu. Z té po rozhodnutí správní rady Českého volejbalového svazu letos žádný tým nesestoupí – a nejlepší prvoligové týmy mají šanci tuzemskou elitu doplnit. Jenže…

Zatím to na to ale moc nevypadá, protože oba noví kandidáti na extraligu mají stejné zásadní problémy – finance a úroveň svých hal.

Zbyněk Čížek, předseda volejbalového oddílu TJ Sokol Bučovice, to potvrzuje. "Největším problémem by byla sportovní hala... a také bychom museli trošku přetransformovat oddíl v rámci struktury jak hráčské, tak trenérské – ale i velmi výrazně ekonomicky posílit," řekl Čížek.

I jeho kolega z Dobřichovic Jaroslav Čermák přiznává, že jim k účasti v extralize scházejí peníze. "Chybí nám skoro milion korun. Další je výjimka pro naši halu, ale to by se dalo vyřešit, protože na našem pozemku máme ještě halu Bios, která splňuje regule, kde by se extraliga mohla hrát," konstatoval Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalová extraliga se nejspíš nerozšíří

V případě, že by se týmy Bučovic i Dobřichovic do soutěží přihlásily, měl by příští ročník extraligy mužů třináct mužstev a ženská nejvyšší soutěž jedenáct týmů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články