Zsolt Kalmár (Dunajská Streda) – 800 tisíc eur.  Ofenzivní záložník z Maďarska přišel na Slovensko v roce 2018, kdy jej z Lipska přivedla Dunajská Streda. Čtyřiadvacetiletý záložník Zsolt Kalmár, který má na kontě i 16 startů v maďarské reprezentaci, dal v letošní sezoně Fortuna ligy už šest branek. Foto: Profimedia.cz
 Krisztián Németh (Dunajská Streda) – 800 tisíc eur.  Dalším Maďarem z Dunajské Stredy, který stojí 800 tisíc eur, je Krisztián Németh. Jednatřicetiletý útočník odešel v roce 2007 z Budapešti do Liverpoolu, působil taky v Řecku či Nizozemsku a vyzkoušel si i zámořskou MLS, odkud v únoru zamířil do Dunajské Stredy. Za tu zatím autor čtyř reprezentačních branek odehrál dva soutěžní zápasy. Foto: Profimedia.cz
 Andrija Balic (Dunajská Streda) – 1,1 milionů eur.  Další zástupce Dunajské Stredy. Dvaadvacetiletý střední záložník Andrija Balic přišel do slovenské ligy v únoru na hostování z italského Udine a ve Fortuna lize stihl odehrát tři zápasy. Je otázkou, zda bývalý chorvatský mládežnický reprezentant odehraje ještě další, v červnu by se totiž měl vrátit do Itálie. Foto: Profimedia.cz
 Vladimír Weiss (Slovan Bratislava) – 2 miliony eur.  Nejdražším hráčem slovenské soutěže je Vladimír Weiss, který se domů vrátil v únoru po patnácti letech, během nichž působil v cizině. Třicetiletý Weiss hrával za Manchester City, Bolton, Glasgow Rangers, Espaňol Barcelona, Pescaru nebo Olympiakos Pireus a naposledy působil v Kataru. Za Slovan ale autor sedmi reprezentačních branek ještě nestihl odehrát ani jeden zápas. Foto: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Weiss i bývalý hráč Liverpoolu. 5 hráčů slovenské Fortuna ligy s nejvyšší tržní hodnotou

Slovenská fotbalová Fortuna liga není tak atraktivní jako elitní česká soutěž, ovšem taky u našich sousedů působí řada zajímavých hráčů. Podívejte se na ty nejdražší z nich.

Ze Slovenska v zimě odešel slovinský kanonýr Andraž Šporar, který zamířil za více než sedm milionů eur do Sportingu Lisabon. Kteří hráči slovenské Fortuna ligy tak nyní mají nejvyšší tržní hodnotu? To se dozvíte v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 6

Moha (Slovan Bratislava) – 800 tisíc eur

Moha.jpg

Šestadvacetiletý útočník z Maroka přišel na Slovensko před dvěma lety z ukrajinského týmu Olympia Doněck. Slovan za něj zaplatil 150 tisíc eur a Moha se zabydlel v základní sestavě týmu z Bratislavy. Letos dal v lize tři góly a připsal si osm nahrávek. Další dvě branky vstřelil v Evropské lize.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Zsolt Kalmár (Dunajská Streda) – 800 tisíc eur

Zsolt Kalmár.jpg

Ofenzivní záložník z Maďarska přišel na Slovensko v roce 2018, kdy jej z Lipska přivedla Dunajská Streda. Čtyřiadvacetiletý záložník Zsolt Kalmár, který má na kontě i 16 startů v maďarské reprezentaci, dal v letošní sezoně Fortuna ligy už šest branek.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Krisztián Németh (Dunajská Streda) – 800 tisíc eur

Krisztián Német.jpg

Dalším Maďarem z Dunajské Stredy, který stojí 800 tisíc eur, je Krisztián Németh. Jednatřicetiletý útočník odešel v roce 2007 z Budapešti do Liverpoolu, působil taky v Řecku či Nizozemsku a vyzkoušel si i zámořskou MLS, odkud v únoru zamířil do Dunajské Stredy. Za tu zatím autor čtyř reprezentačních branek odehrál dva soutěžní zápasy.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Andrija Balic (Dunajská Streda) – 1,1 milionů eur

Andrija Balic.jpg

Další zástupce Dunajské Stredy. Dvaadvacetiletý střední záložník Andrija Balic přišel do slovenské ligy v únoru na hostování z italského Udine a ve Fortuna lize stihl odehrát tři zápasy. Je otázkou, zda bývalý chorvatský mládežnický reprezentant odehraje ještě další, v červnu by se totiž měl vrátit do Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Vladimír Weiss (Slovan Bratislava) – 2 miliony eur

Vladimír Weiss.jpg

Nejdražším hráčem slovenské soutěže je Vladimír Weiss, který se domů vrátil v únoru po patnácti letech, během nichž působil v cizině. Třicetiletý Weiss hrával za Manchester City, Bolton, Glasgow Rangers, Espaňol Barcelona, Pescaru nebo Olympiakos Pireus a naposledy působil v Kataru. Za Slovan ale autor sedmi reprezentačních branek ještě nestihl odehrát ani jeden zápas.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud