Martincová: O chlebu s máslem nejsem. V tréninku musím hledat motivaci

18. 4. 2020, 13:24
Aktuality 7
Jak tenistky zvládají aktuální situaci a kdy by se mohlo začít hrát? O tom i o dlouhé pauze a vlivu na finanční situaci hráčů a hráček si s českou tenistkou Terezou Martincovou povídal minulý víkend komentátor stanice O2 TV Sport Libor Basík.
Profily hráčů
Tereza Martincová

"Jediný co víme, že předpokládaný start bude kolem 12. července. Ale nikdo pořádně přesně neví, což je pro nás všechny nejtěžší. Nevíme, kdy to začne, jak to bude, na co se připravujeme. Je to takový zvláštní," řekla na úvod Martincová.

Sezona byla kvůli pandemii koronaviru přerušena na začátku března a kvůli přísným vládním nařízením tenisté museli čtyři týdny trénovat pouze v domácím prostředí. Až tento týden se opatření lehce uvolnily a tenisté mohou znovu na kurty.

"Bylo to komplikovaný pro všechny. Každý k tomu přistoupil individuálně. Každý klub se k tomu taky jinak postavil. Ale myslím, že nejlepší je ty nařízení respektovat. Přeci jen nebude hrát hned. Takže toho času je opravdu dost a chvilku si odfrknout od tenisu není špatný. Děláme tu kondici a teďka už snad budeme moct i začít hrát," těšila se pětadvacetiletá Češka, jež tak dlouhou dobu bez tenisu zažila asi poprvé.

"Myslím, že asi nikdy. Musím zajít hodně do minulosti, kdy jsem byla zraněná. Když jsem měla nějaký natržený vazy v kotníku a kolenu. Ale je to opravdu dlouho. Ale taková dlouhá pauza to asi ani nebyla," zavzpomínala Martincová.



"Na kurt se určitě těším. Zbožňuju hrát, je to pro mě fajn. Ale bez těch turnajů je to přeci jen takový zvláštní. Člověk si musí najít tu motivaci, ty menší cíle. I když člověk neví, kdy to přijde, tak musí dělat ty tréninky s nějakým nasazením," uvědomuje si 133. hráčka světa, jež přes výpadek příjmů zatím neřeší vážné finanční potíže.

"Je to hodně individuální. Každý máme ten tým postavený jinak. Každý máme kolem sebe jiné lidi, takže záleží, kdo si jak platí trenéra, kondičáka, někdo může mít klubového trenéra. Určitě to finanční ztráty jsou, nejen pro nás tenisty. Ale zase nemusíme vyjíždět ven, takže něco našetřeno máme a nebudu říkat, že budeme o chlebu s máslem," řekla tenistka s ambicemi na Top 100.

"Chvíli se to dá vydržet, ale je otázkou, jak dlouho to bude trvat. Přece jen ty výdělky teď nebudou vůbec žádný, takže budeme fungovat jenom z toho, kdo si jak ušetřil a kdo jak velký tým musí obstarat. Je to hodně individuální," uzavřela tenistka, jež si na prize money vydělala 623 tisíc dolarů před zdaněním (zhruba 15,5 milionů korun).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
R01316
Kdybyste mel nekdo zajem o dres Bary Strycove, mrknete sem, penize jdou na dobrou vec
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215914078661056&set=gm.542335839757228&type=3&theater&ifg=1
Reagovat
R01316
Jeste jsou k mani tricka Heleny Sukove a Cyrila Suka
https://aukro.cz/tricka-hracu-a-sourozencu-cyrila-suka-a-heleny-sukove-s-jejich-podpisy-6966096280
Reagovat
FulnekUltras
a kdyby to nakonec ještě o pár měsíců posunuli, mám tady pro Tebe kdykoliv opravdu vynikajicí bavorský chleba s rakouským škvarkovým sádlem. ;-)
Reagovat
dadaft
Jsem zvědav, jestli po volnu uvidíme i nějakou novou hip-hopovou tetuáž. :)))
Reagovat
tommr
pro hráčky jako je Tereza je finanční dopad pandemie zatím minimální. V podstatě je na tom stejně jako kdyby na turnajích vypadávala v prvních kolech. Pár měsíců se to dá vydržet. Velký problémy by začaly teprve pokud by se tenis nezačal hrát ani v příštím roce ...
Reagovat
lvicek
To by na tom byla jeste hur - jak sama zminuje, nemusi ted nikam cestovat. A ze zname snury proher nekolikamesicni az pulrocni, takze si myslim, ze zrovna teniste by meli byt na tuto situaci pripraveni lepe nez kdo jiny. Snadno se jim muze stat, ze budou treba tri mesice letat po svete, platit naklady, trenera a dalsi a nevydelaji nic. Nebo se muzou zranit a nekolik mesicu zase nevydelaji nic.
Reagovat
FulnekUltras
když člověk neví, jak dlouho to celé bude trvat, je na volném trhu určitě lepší zařvat si o něco dřív než později ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist