Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Brutální vražda u Olomouce: Bezdomovec údajně vzal na cyklistku sekeru! V lednu ho pustili z vězení

Aktualizováno -
18. dubna 2020
17:50
Autor: DH, ČTK - 
18. dubna 2020
11:56

Čin, který otřásl i otrlými olomouckými kriminalisty. V pátek zadrželi sedmatřicetiletého muže, který měl ve středu brutálně napadnout a zavraždit cyklistku (†51) na louce nedaleko hanácké metropole. Útočník si přitom měl ženu vybrat náhodně. Její tělo se našlo stovky metrů od cesty, kde leželo opuštěné kolo. Podezřelý recidivista žijící jko bezdomovec je v policejní cele, kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Novinářům informace o případu potvrdil náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování z krajského ředitelství policie v Olomouci Radovan Vojta.

Žena se podle Vojty ve středu odpoledne vydala na kole za svým známým. Na polní cestě v městské části Chválkovice ji znenadání napadl cizí muž. Žena útok nepřežila. Policisté ve středu nejdříve prověřovali oznámení o pohřešování cyklistky.

Příbuzný pak večer policistům řekl, že na polní cestě nalezl ženino kolo. „Spustila se pátrací akce v okolí jízdního kola, a to i s využitím psovodů. Po krátké chvíli zhruba 500 metrů od kola našla policie tělo ženy, která již byla mrtvá. Po prvotním ohledání bylo zřejmé, že došlo k surovému útoku na tuto ženu,“ uvedl Vojta.

Kriminalisté sestavili speciální vyšetřovací tým. Do pátrání po nebezpečném pachateli se zapojilo pět desítek kriminalistů z Olomouce, přes 60 policistů odboru pořádkové služby, kynologové se služebními psy i specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz z Frýdku - Místku. Podezřelého zadržela zásahová jednotka Moravskoslezského kraje.

Nedaleko místa činu vyšetřovatelé nalezli jeden ze smrtících nástrojů,podle FTV Prima šlo o sekeru, a po vyhodnocení získaných informací se postupně dostali na stopu podezřelého, kterého v pátek v Olomouci zadržela zásahová jednotka.

„Jedná se o muže, který k dané oběti neměl vůbec žádný vztah. Podezřelý muž nemá trvalé bydliště, je na pohybu a v lednu 2020 byl propuštěn z výkonu odnětí svobody,“ podotkl Vojta.

Video  Policie v Olomouci dopadla vraha ženy  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Vojta dnes nechtěl komentovat motiv vraždy. „Policie ho ale zná,“ uvedl Vojta. Zadržený muž byl ve vězení 14 let za majetkovou a násilnou kriminalitu. „Byla to náhodná oběť. Veškeré indicie, které máme, nám ukazují, že zadržená osoba jela vykonat tento trestný čin a bylo jí jedno, koho si najde," řekl Vojta.

Zadrženého policie obvinila z vraždy, za kterou mu u soudu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, což je 30 let vězení nebo doživotí. V Olomouckém kraji je to letos druhá vražda. V únoru napadl sekáčkem na maso nájemník majitele bytu v Bedihošti na Prostějovsku. Napadený muž později zemřel.

oliiiii3 ( 6. září 2020 17:04 )

BĚŽTE DO ***E, CO FURT MELETE ŽE TO MÁ NA SVĚDOMÍ HAVEL, ON SNAD VRAŽDIL, TOHLE JE LIDSKÁ ZRŮDA , DEMENTI

manunu ( 19. dubna 2020 15:59 )

lin20: Je to nejjednodušší, všechno svádět na pana Havla, tady na diskusích je to běžné. Neříkám, že nedělal chyby, ale ty děláme všichni, nikdo není neomylný. Co takový spartakiádní vrah z roku 1985, za to také může pan Havel? Vraždilo se i za minulého režimu, jen se o tom nepsalo, protože se nesmělo.

BoziMilda ( 19. dubna 2020 13:36 )

Tak určitěéé.

dedeha ( 19. dubna 2020 11:18 )

To máme zato, že sme zrušili trest smrti. Tomu haj_zl-ovi vpáliť na mieste guľku do tekvice a bolo by ušetrené na sudcoch, veznici, atď.

lin20 ( 19. dubna 2020 09:57 )

Ty jsi opravdu ubožák. A stále a stále pan Havel může za tento odporný čin. Asi Ti chybí ti komunisti. U nich Ti nevadí, že v padesátých letech nechali popravit nevinný lidi, poslali je na dlouhá léta do vězení, mnozí to nepřežili a zničili spoustu lidí a rodin?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání