Černá komedie Úhoři mají nabito: Hádek se připravoval na střelnici, ve filmu se používají originální uniformy URNY

V převleku za Útvar rychlého nasazení vtrhávají na různá veřejná místa i do soukromí nic netušících lidí.
Zdroj: Česká televize
Černá komedie scenáristy Petra Pýchy a režiséra Vladimíra Michálka o morálně vychýlené současnosti, jakou dnes a denně žijeme. Pětice kamarádů z malého města v Pošumaví – Robert (O. Kaiser), Karlos (K. Hádek), Arny (J. Vyorálek), Dejv (M. Hádek) a Komár (P. Holubář) – má netradičního koníčka. V převleku za Útvar rychlého nasazení vtrhávají na různá veřejná místa i do soukromí nic netušících lidí. Předvedou zde dokonalou imitaci policejního zásahu a než stačí zmatené a vyděšené oběti cokoli pochopit, zase zmizí.+ 4 fotky+ 5 fotek

Český film režiséra Vladimíra Michálka vypráví o partě chlapů, kteří si v Pošumaví hrají na zásahovou jednotku. Pro mnohé z nich to není jen hra, utíkají díky tomu od nudné reality všedního života. Jednou se však ocitnou v nepravou chvíli na nepravém místě.

Petra Járková
Petra Járková 19. 04. 2020 16:00

Úhoři mají nabito jsou částečně černou komedií a částečně thrillerem, který vypráví o skupině mužů, jež hledají únik od reality, nudy, rodiny, tak si hrají na Útvar rychlého nasazení.

Hra na Robina Hooda

Řeší domnělé zločiny, bohatým berou a chudým dávají. S potěšením do svých her zatahují okolí, které nic netuší. Touha po adrenalinové zábavě je však dostane v nesprávnou dobu na nesprávné místo.

Opravdová výstroj

Při natáčení nosili všichni falešní členové URNY stejnou výstroj, jako mají ti reální. Byla to tedy pořádná tíha a herci měli štěstí, že se scény s výstrojí točily v noci a nebylo tak takové vedro jako v tropickém létě. I tak se na place v noci obkládali mokrými studenými ručníky, aby se ochladili.

Natáčení na Šumavě

Film se natáčel v Sušici a celkově to trvalo 21 dní. Ve výrobní hale byl vybudován venkovní ateliér, kde technici třásli auty a mávali kolem okýnek stromky. Podzemní tunel Kristýna se zase nachází v Kašperských horách.

Náročnost rolí

Role byla dost náročná pro Matěje Hádka, ten dokonce trénoval na střelnici pod dozorem České zbrojovky. Film nebyl snadný ani pro jeho tvůrce,  Vladimír Michálek s Petrem Pýchou pracovali na scénáři více než tři roky.

NA SNÍMKY Z FILMU ÚHOŘI MAJÍ NABITO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM ÚHOŘI MAJÍ NABITO SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20:10 NA ČESKÉ TELEVIZI

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články