Džeko a spol se vzdávají po dobu čtyř měsíců svých platů

Džeko a spol se vzdávají po dobu čtyř měsíců svých platů

Fotbalisty AS Řím také doplní členové realizačního týmu. Chtějí tak předejít ekonomickým dopadům kvůli koronavirové krizi. Není to všechno. Hráči souhlasili s tím, že budou doplácet mzdy ostatním zaměstnancům, kteří byli zařazeni do částečné nezaměstnanosti.

„Vždycky mluvíme o jednotě AS Řím při dobrovolnictví. Tím, že jsme se dobrovolně domluvili na snížení v tomto případě na vzdání výplat jsme ukázali, že jsme v tom spolu,“ řekl generální ředitel Guido Fienga. Jeho slova citoval Sky Sport.

„Kapitán týmu Edin Džeko i ostatní hráči a trenér Paulo Fonseca prokázali, že ví, co tento klub znamená a také jim všem děkujeme za jejich vynikající gesto vůči zaměstnancům v tomto klubu,“ dodal.

Již na začátku dubna se kluby v Serii A jednomyslně dohodly na snížení platů hráčů, trenérů a zaměstnanců. S výjimkou Juventusu, který to již dříve řešil podobně jako nyní AS Řím.

Serie A byla zastavena od 9. března. Zda a kdy se sezona bude moci dohrát není vůbec známo. Italové taky zvažují dohrát ligu mimo sever země. Šéf svazu připustil, že by se zbylé zápasy dohrály jen na jednom místě mimo severní části země, kde je nejvíce nakažených. V Itálii novému typu koronaviru podlehlo 23 tisíc lidí ze 180 tisíc potvrzených nakažených.