Hlavní obsah

Havířov zprovoznil půjčovnu elektrokol

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Havířov na Karvinsku ve spolupráci s krajem zprovoznil půjčovnu elektrokol. K dispozici jsou čtyři bicykly, dva dámské a dva pánské.

Článek

Elektrokola zapůjčil kraj Havířovu na pět let, poté budou převedena do vlastnictví města. ČTK to řekla mluvčí magistrátu Michaela Adamcová.

Kola si zájemci mohou půjčit v objektu Sportovní haly Žákovská na ulici Komunardů. Zároveň k nim dostanou i další příslušenství, jako je třeba nabíječka, zámek či cyklistická přilba. „Kola budou během koronavirové pandemie po každém vrácení dezinfikována prostředkem s virucidním účinkem,“ uvedla mluvčí.

Elektrokolo je možné si půjčit na maximálně tři po sobě jdoucí dny a je nutné rezervovat si ho 48 hodin dopředu před jízdou. Kolo bude zapůjčeno oproti vratné kauci 2000 korun.

„Havířov má cyklostezky, které křižují jednotlivé části města a jsou napojeny na trasy vedoucí do okolních obcí, rekreačních oblastí Těrlické a Žermanické přehrady. S pomocí bikesharingu, který v Havířově funguje druhým rokem, a elektrokol chceme přispět k aktivnímu využití volného času občanů a návštěvníků našeho města a zpřístupnit jim širší poznání Havířova a okolí,“ uvedl radní pro sport Daniel Vachtarčík (Hnutí pro Havířov).

Zájemci za zapůjčení podle mluvčí hradí pouze servisní poplatek, jehož cena je stanovena podle počtu hodin používání. Například za jednu hodinu cyklista zaplatí 40 korun, za čtyři hodiny 150 korun a celodenní zapůjčení vyjde na 320 korun.

Kola si pak lze vyzvednout i vrátit v době od pondělí do neděle od 07:30 do 20:30. Používání kol je zakázáno v době od 21:00 do 07:00.

Reklama

Doporučované