bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Poslední zápas hráče bez helmy a Jágrův 200. bod v bojích o Stanleyův pohár

20. dubna 2020, 7:00

Vojtěch Balon

Nošení helem je v NHL povinné od sezóny 1979-80, ale hráči, kteří helmu nenosili před zavedením tohoto pravidla je mohli do konce svých kariér nechat odložené. Posledním mohykánem byl Craig MacTavish, jenž bez ochrany hlavy hrál až do roku 1997!

1997: Právě 20. dubna 1997 odehrál pozdější trenér a funkcionář Edmontonu Oilers svůj poslední zápas v NHL. Kanadský centr spojil drtivou většinu své hráčské kariéry rovněž s Oilers, na sklonku své kariéry ale několikrát změnil klubovou příslušnost. Naposledy nastupoval za St. Louis, v jejichž dresu odehrál (samozřejmě bez helmy) přesně před 23 lety svůj poslední zápas: porážku 1:3 proti Detroitu.

2016: Jaromír Jágr se stal pátým hráčem v historii, který nasbíral alespoň 200 bodů v play-off. Na jubilejní milník dosáhl v dresu Floridy přesně před čtyřmi lety, kdy si připsal asistenci na gól Teddyho Purcella.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.