Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi se bude opět rozdávat dezinfekce

Novinky, Redakce Novinky

Po první vlně rozdávání dezinfekce, která se uskutečnila počátkem dubna, chystá město druhou vlnu.

Článek

„Dezinfekci budeme obyvatelům rozdávat ve čtvrtek 23. a v pátek 24. dubna,” informoval primátor města Raduan Nwelati.

Způsob distribuce zůstává stejný jako v první vlně. „Opět se bude rozdávat na 27 místech v Mladé Boleslavi. Stejně jako minule jde o přípravek Anti-covid a určen je všem lidem s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi,” uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

I ostatní podmínky zůstávají stejné, tedy jedna láhev dezinfekce na rodinu. Tentokrát se ovšem podařilo zajistit praktičtější balení, lidé tedy dezinfekci dostanou v rozprašovači.

Distribuce desinfekce bude probíhat ve čtvrtek 23. dubna a v pátek 24. dubna pak od 8 do 18 hodin. Každé ze sedmadvaceti stanovišť je vybaveno mobilním telefonem a notebookem se sdíleným seznamem domácností, čímž se vyloučí možnost, že by někdo chtěl systém obejít a získat desinfekci víckrát.

Senioři mohou i nadále volat do Klementinky a objednat si dovezení dezinfekce přímo domů. Případně mohou pověřit příbuzné či přátele, aby jim dezinfekci vyzvedli, ti ale musí nahlásit jejich jméno a příjmení, adresu a datum narození, aby to mohlo být v seznamu řádně zaznamenáno.

Cizinci, kteří na území města žijí a mají v cestovním pase povolení k pobytu zde, na základě předložení pasu rovněž dezinfekci obdrží.

Seznam výdejních míst:

ZŠ Debř, vchod do školy6. ZŠ, vchod do školy; 8. ZŠ, vchod do školy; 9. ZŠ, vchod do školy; MŠ Čtyřlístek - areál zahrady; MŠ Čejetice - areál zahrady; MŠ Michalovice, vchod do školky; MŠ Sahara, areál zahrady; Sokolovna Debř, vchod do budovy; Zbrojnice JSDH Podlázky - stará hasičárna; Modrá Hvězda - z boku; Sportovní hala (u Kauflandu), vchod do budovy; Penzion v ulici u Penzionu - altánek (mezi); Městské divadlo, vchod do budovy; Dům kultury - hlavní vchod; Garáže u budovy magistrátu; Ubytovna Čejetičky - ve vratech; Městský bazén, vchod do objektu; Klubovna Bezděčín; Jemníky - bývalá restaurace u Netopýra; Náměstí Republiky - u sousoší; U finančního úřadu; U Bondy centra - u zábradlí (trať); U VaKu - Bezručova ul. za Vakem; Dubce (prodejna motorek); Belveder (u Leteckého muzea Metoděje Vlacha); Chrást - za 2. kalem.

Reklama

Výběr článků

Načítám