Jan Vacek
20. dubna 2020 • 15:37

Sparťané v akci. Tři skupiny po osmi, sami si budou prát oblečení

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než měsíc měli separé, jejich denní program se skládal z individuální tréninkové jednotky. V pondělí ráno si mohli sparťané konečně alespoň částečně ulevit, poprvé od poloviny března se totiž na Strahově sešli ke společnému tréninku. Ten podléhal veškerým hygienickým opatřením. Jak první jednotka týmu kouče Václava Kotala vypadala? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz>>>



Zatímco Letná zůstává pro hráče nadále uzavřena, Strahov jim v pondělí otevřel své brány. Po více než měsíci. Rozlehlé tréninkové centrum poskytuje s ohledem na nadále velmi přísná opatření značný komfort. Jiné prvoligové týmy ho nemají, Sparta ovšem ano.

Trenér Václav Kotal proto mohl své mužstvo rozdělit na tři skupiny po osmi hráčích. Každá z nich pro sebe zabrala jedno hřiště. Fotbalisté vždy byli pod dohledem jednoho z trenérů (Kotal, Michal Šmarda, Luboš Loučka) a kondičního kouče.

„Pauza byla opravdu dlouhá. Kondičně kluci pracovali, měli jsme je detailně zmapované. V tom problém nevidím. Důležitější je absence herního tréninku, práce s míčem. Nyní pracujeme na individuální technice, děláme přihrávková cvičení, protože do kontaktu zatím nemůžeme,“ uvedl Kotal pro klubový web.

V pondělí ráno si mohli sparťané konečně alespoň částečně ulevit, poprvé od poloviny března se totiž na Strahově sešli ke společnému tréninku
V pondělí ráno si mohli sparťané konečně alespoň částečně ulevit, poprvé od poloviny března se totiž na Strahově sešli ke společnému tréninku

Zatímco někteří sparťané se s balonem mohli pomazlit i v minulých týdnech, třeba Adam Hložek, jenž si střihl několik tréninků s Alexem Králem, pro mnohé byla v pondělí přítomnost míče vítanou změnou. „První dotyky byly takové nějaké, ale rychle jsem si zvykl. Jsme fotbalisti, nemyslím, že bychom to měli zapomenout. Jsem moc rád, že máme alespoň tuhle možnost k tréninku,“ prohlásil záložník Michal Sáček.

Na Strahov dorazili hráči auty po vlastní ose, samozřejmě v rouškách. Ty odložili až před samotným vstupem na hřiště. K dispozici měli dezinfekci, od klubu dostali podrobný manuál, jak v současném režimu fungovat.

Po měsíci na plac! Sparta dřela na Strahově, trénovala i Plzeň
Video se připravuje ...

V instrukcích mimo jiné stojí, že v případě jakéhokoli náznaku respiračních problémů musí hráči okamžitě kontaktovat klubového lékaře. Od kustodů zároveň v pondělí vyfasovali tréninkovou výbavu, kterou si budou doma prát a starat se o ni. Ihned po skončení tréninku pak fotbalisté naskákali znovu do aut a rozjeli se do svých domovů, Sparta se i navzdory určitému rozvolnění podmínek pro trénink snaží minimalizovat jakýkoli kontakt napříč hráči i realizačním týmem.

V tomto režimu jednofázových tréninků budou Letenští fungovat do pátku, na víkend dostanou hráči volno. Model přípravy pro další týden pak trenéři určí na základě aktuálního stavu.

„Tréninky jsou delší, mají kondiční i herní část, více práce s míčem. Potřebujeme co nejdřív dostat povolení, abychom se mohli vrátit ke hře. Bylo by dobré sehrát i nějaká utkání, skoro tři měsíce jen trénovat bez hry, to je složité,“ zdůraznil Kotal.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Zavadil a Souček ve speciálním dvojrozhovoru. Co řekli o Spartě?
Video se připravuje ...

Kanga a konec ve Spartě? Velmi pravděpodobné, o zájemce nemá nouzi, říká Jan Vacek
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud