Nolanův nejambicióznější film? Tenet na nových fotografiích

Nolanův nejambicióznější film? Tenet na nových fotografiích
Tenet | Change.org
Jednou z největších událostí letní filmové sezóny měl být bezpochyby nový snímek Christophera Nolana s názvem Tenet, jehož největší předností a marketingovou strategií jsou jako tradičně absolutní nečitelnost příběhu a matení nepřipraveného diváka. Letní sezóna je však nyní kvůli pandemii viru COVID-19 v akutním ohrožení a většina velkých projektů kvapně vyklízí pozice a přesouvá data premiér na pozdější termíny. U Warner Bros. jsou zatím odvážní a u Tenetu stále bliká původní datum premiéry 17. července 2020, ale situace se může měnit každým dnem a není příliš pravděpodobné, že by i velikán jako Christopher Nolan globální krizi odolal a svůj film skutečně uvedl už v červenci.
Tenet totiž musí vydělávat a musí vydělávat značně - rozpočet snímku se podle všeho vyšplhal na závratných 205 milionů dolarů, a aby se tedy zpětně pokryly náklady za výrobu i reklamu, bude potřeba vydolovat z kin alespoň 350 milionů (a ani tato částka nebude ke spokojenosti zdaleka stačit). Nolan sice půl miliardu zdolává pravidelně a pro Warnery platí za spolehlivého 'splátce', ale letos to budou mít filmaři zřejmě obecně dost nahnuté.
Přilákat do kin by kromě zvučného režisérova renomé mohlo také zajímavé herecké obsazení, v němž figurují John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh či Michael Caine. A dostatečným lákadlem by vedle nových přiložených fotografií mělo být také nedávné vyjádření samotného Nolana, podle něhož jde o režisérův dosud nejrozmáchlejší projekt. "Startujeme z perspektivy špionážního filmu, ale dostaneme se do mnoha rozličných míst. Křížíme několik různých žánrů v, doufejme, vzrušujícím a svěžím stylu. Emma (producentka Emma Thomas) a já jsme už dali dohromady mnoho rozsáhlých produkcí, ale tahle je rozhodně největší v měřítkách mezinárodního rozsahu. Točili jsme v sedmi zemích, všude možně a s masivním obsazením a obrovskými kulisami. Není pochyb o tom, že jde o náš dosud nejambicióznější film."
7df6526b
Tenet | Warner Bros.
Těšíte se na Tenet a byli byste rádi, kdyby se dostal do tuzemských kin už 16.7.2020?