<

Trenérská rošáda v Litvínově. Tvrzník poprvé povede juniory

Martin Tvrzník | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nové hlavní trenéry budou mít v sezoně 2020/21 akademické celky Litvínova. I když vlastně ne tak úplně – dorostenci a junioři si kouče jen prohodí.

Juniory poprvé povede Martin Tvrzník, jenž tuto pozici dříve zastával v Litoměřicích a mimochodem trénuje také českou reprezentaci v inline hokeji. Naopak k dorostu se vrací Radek Mrázek, litvínovský odchovanec, který u mladší kategorie už strávil několik let před juniorkou. Zároveň zůstává šéftrenérem akademie.

Na uplynulou sezonu se určitě bude hůř vzpomínat staršímu z mužstev. Junioři sice měli povedený start a drželi se mezi špičkou, ale postupně uvadali: Od začátku prosince vyhráli v turnaji O Pohár DHL pouhé tři zápasy, a to dva navíc až na nájezdy. Obsadili tak třinácté místo.

„Určitě se to nikomu nehodnotí dobře, měli jsme trochu větší cíle,“ přiznal v rozhovoru pro klubový web kapitán Dan Bartoš. „Začátek byl z naší strany dobrý, hráli jsme náš hokej a vyhrávali jsme. Pak se něco stalo, do dneška nevím co, a naše výkony šly dolů,“ shrnul.

Radek Mrázek

Radek Mrázek | Foto: hcverva.cz

Na mizérii pak Severočeši navázali v DHL Superpoháru. Tam zapsali z osmi utkání jedinou dvoubodovou výhru, takže ve skupině A obsadili poslední příčku.

„Ani v Superpoháru jsme nehráli dobře, odehráli jsme snad jedno dobré utkání proti Slavii. Jak říkám, do dneška si to prostě neumím vysvětlit, co se s námi stalo,“ opakoval Bartoš. „Důvody? Odchod Přémy Svobody, hodně klukům se nedařilo, tak jak by mělo, naše obranná fáze byla špatná,“ hodnotil ročník další forvard Daniel Jouza.

„Můžeme jenom děkovat našim gólmanům, že jsme nedopadli hůř,“ chválil zejména Šimona Zajíčka, jemuž kryli záda Ondřej Zelenka a Martin Pejsar. Že má pravdu, dokazují výborná Zajíčkova čísla z prvního turnaje – s úspěšností 92,78 procenta byl třetím nejlepším brankářem v republice.

Dorostenci obsadili v ELIOD Extralize dvanáctou příčku, na elitní celky – s výjimkou Vítkovic – ale měli menší ztrátu. V dobré základní části třeba dvakrát porazili Plzeň, ale dvakrát zakopli s outsidery. Nadstavba pro ně byla tvrdším oříškem, od Mladé Boleslavi a Havířova dokonce schytali desítku, nicméně sezonu ukončili čtyřmi výhrami v řadě a před play off si věřili.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz