Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tajemství francouzské manikúry. Rady, jak si ji doma vytvořit

Elegantně upravené nehty jsou vizitkou každé ženy. Vyzkoušejte francouzskou manikúru, která vám nabídne přirozeně elegantní styl vhodný pro každou příležitost.
Francouzská manikúra vypadá skvěle

Francouzská manikúra vypadá skvěle | foto: Getty Images

Trocha historie

Byť by si nápad na tento druh lakování rád přivlastnil každý, kdo v tomto oboru něco znamená, prý má tento styl lakování nehtů na svědomí Američan Jeff Pink, zakladatel značky Orly. V roce 1975 pracoval jako filmový maskér a dostal za úkol nalakovat herečkám nehty tak, aby se hodily ke každému kostýmu. Univerzální bílé konečky se staly hitem, a když se dostaly až na přehlídková mola v Paříži, pojmenoval je Jeff francouzská manikúra.

Někteří však tvrdí, že francouzská manikúra se poprvé objevila ve Francii na počátku 20. století. Jiní si myslí, že byla vynalezena firmou Max Factor speciálně pro francouzskou módu v roce 1930. Pravý původ francouzské manikúry je tedy zahalen tajemstvím, ale co víme jistě je, že existuje již tisíce let. Název vznikl z latinského „manus“ a „cura“, což znamená „ruka“ a „péče“.

Laky na francouzskou manikúru

Jak má francouzská manikúra vypadat?

Bývá k dostání v sadě tří laků v barvě béžové, bílé a růžové. Většinou jsou mléčné, ale najdete i jemně třpytivé. Nehty by měly být kratší, tak aby jejich volný okraj přesahoval asi 2 až 3 milimetry přes okraj posledního článku prstu. 

Trendy jsou nehty přirozené, středně dlouhé oblého tvaru. Dříve tak populární ostré hrany jsou dávno z módy, stejně jako nehty příliš dlouhé. Oblouček, který se vytváří bílým lakem, se odborně nazývá „smile line“, česky úsměv.

Francouzská elegance i na nožkách

Nehty na nohou budou s francouzskou manikúrou vypadat luxusně a krásně upraveně. Bílý okraj zakryje nedostatky často deformovaných malíčků. Pokud využijete služeb nehtového studia, pomocí speciálních UV gelů na nohy vydrží francouzská manikúra velmi dlouho a můžete své nožky vystavovat bez obav celé léto.

Nehty na nohou budou s francouzskou manikúrou vypadat luxusně

Kreativní nápady

I v oboru lakování jsou trendy, které se střídají. Proto vznikají i barevné obměny francouzské manikúry, kdy místo bílé barvy na tzv. úsměv zvolíte červenou, růžovou apod. Nehty můžete ozvláštnit i různými obtisky nebo kamínky. 

Obtisky se nalepují na zaschlý barevný lak, kamínky vkládejte opatrně do kapky bezbarvého laku. A ještě dobrý tip… odrosty vás nebudou tolik trápit, pokud zvolíte průhledný základní lak.

Jde se na to od A do Z

1. Odstraňte starý lak na nehty. Lak odlakujte důkladně, protože pod světlým lakem, který se používá při francouzské manikúře, je vidět i malý nedostatek. Používejte pouze bezacetonový odlakovač, který nehty tolik nevysušuje a nepoškozuje.

2. Pomocí pilníku na nehty si vytvarujte konce nehtů do hladkého obloučku. Nehty poté vyleštěte pomocí leštičky. Při pilování na nehty netlačte příliš směrem dolů, abyste je nepoškodily.

Francouzská manikúra vypadá skvěle

3. Nehty pohořte do misky s teplou vodou, mlékem či olivovým olejem. Tím změkčíte nehtovou kůžičku a snadněji ji pak zatlačíte. Ruce namáčejte přibližně tři minuty a pak si ruce osušte ručníkem.

4. Pomocí pomerančového dřívka nebo tyčinky zatlačte nehtovou kůžičku. Jakékoliv přečnívající kousky kůžičky či záděry odstraňte kleštičkami na nehty nebo manikúrními nůžtičkami. Pak do nehtů vmasírujte olej na ošetření nehtové kůžičky. A jde se lakovat!

5. Naneste podkladový lak. Podkladový lak pro francouzskou manikúru je většinou světle růžový, tělový nebo průhledný. Nehty lakujte směrem od kůžičky ke špičce nehtu. Stejnoměrnými, rovnými tahy nalakujte celý nehet a nechte dobře zaschnout. Podkladový lak slouží ke zpevnění, posílení a vyrovnání nehtů.

6. Použijte šablonky nebo-li nalepovací proužky, které si na vyleštěný nehet nalepíte před lakováním bílého laku. Díky šablonkám docílíte, aby zaoblení vzniklého úsměvu bylo stejné u všech nehtů a nalakujete tak bílou špičku pečlivěji. Nebo můžete zkusit nalakovat bílý úsměv jen tak od oka a případné nedostatky odlakujete korekturní odlakovací tužkou.

7. Naneste průhledný svrchní lak, abyste zabránili poškození nalakovaných nehtů. Při použití ochranného laku, vám manikúra déle vydrží. Hotovo.

Olá, Ombré

Už jste o tomto trendu slyšela? Ombré nehty jsou nová francouzská manikúra. Na první pohled vypadá tento efekt složitě, ale zvládnete si ho vytvořit i sama doma. Nehty nalakujte bílým neprůhledným lakem. Z houbičky na make-up ustřihněte malý kousek ve tvaru kvádru. Na houbičku pak naneste vedle sebe barvy od nejsvětlejší po nejtmavší. Nejlépe vypadá kombinace tří odstínů. Potom rychlými a krátkými pohyby přikládejte houbičku s laky k nehtu. Nevadí, když si zabarvíte i okolí nehtu, s tím se počítá. 

Barvy nechte zaschnout, pak nehty přelakujte dvěma vrstvami bezbarvého laku. Nakonec pomocí vatové tyčinky a odlakovače nebo odlakovací tužky opatrně odstraňte lak, který se dostal na nesprávná místa. Krásně a jemně vypadají prolínající se světlé krémové nebo pudrové tóny.

Autor:
  • Nejčtenější

Béžová neznamená nudu, ale nadčasovost. Jarní kolekce jsou jí plné

Béžová je barva, která se v šatníku rozhodně neztratí. Je nadčasová, univerzální a navíc sluší úplně každému. Stačí...

Odfoukněte vtíravé myšlenky. Když zjistíte příčinu, půjde to snadno

Vtíravé myšlenky nejsou ničím výjimečným. Mohou se lišit, jedno však mají společné. Zaměstnávají mozek a zhoršují...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Svislé i vodorovné, fungují oboje. Pruhovaná horečka znovu přichází

Klasické, ležérní a elegantní zároveň? Na koho ten popis asi tak sedí? Jedině na pruhy! A s novou sezónou se opět vrací...

Podlehněte medovému pokušení. Víme, jak si vybrat ten nejlepší

Med byl pro naše předky symbolem hojnosti a sladkosti. Včelařstvím se zabývali již starověcí Egypťané, kteří považovali...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pleť si zaslouží jen to nejlepší. I v noci, kdy odpočívá

Zdravá a krásná pleť vyžaduje pravidelnou a hlavně správnou péči. Každý večer byste tak měla kromě čištění zubů věnovat...

Pořád v pohybu? Pořiďte si na cvičení nový outfit, namotivuje vás

Jestli vás ještě nepřešla novoroční motivace a stále pravidelně cvičíte, určitě si zasloužíte za odměnu nějaký nový...

I mládí potřebuje péči. Čím obohatit kosmetický arzenál po dvacítce

Pravidelná skin care rutina je důležitá i pro mladou pleť. Mnoho z nás si myslí, že dokud se na pleti neobjevují první...

Kousky jako z pastelového nebe. Jak kombinovat blankytně modrou?

Způsobů, jak vrátit radost do vašeho šatníku, je mnoho a nemusí to být velké drama. Zkuste vsadit na optimistickou...

Jaro je v plném květu. Obléknete si ty velké, nebo raději droboučké?

Když se na scéně objeví květinové potisky, jaro je tu a léto na dohled. Budou vám lépe sedět zářivé barvy, ohromující...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...