Zpráva o válce s virem v Tramtárii

Featured Image

Svět přepadl zákeřný vir, kterému se nesmí říkat čínský, protože s Čínou nemá nic společného. Ani naší vlasti se nevyhnul, naštěstí však vedení naší země a také vedení společnosti FPP (firma pana premiéra), které se nesmí říkat firma pana premiéra, protože patří svěřeneckým fondům, nezaspalo a rázně zasáhlo. Aby se nemohl virus šířit mezi obyvatelstvem, byly zakázány kulturní a sportovní akce s účastí větší než 100 osob. Posléze byl tento počet snížen na dvacet, a nakonec zakázány akce úplně, neboť odborníci zjistili, že virus neumí počítat a skáče na lidí bez ohledu na stanovené limity.

Hospodám bylo nařízeno zavírat v osm večer, avšak bylo zjištěno, že virus se šíří i za bílého dne, a to klidně i v době obědů, kdy se podávají meníčka na stravenky. Hospody proto bylo nutné zavřít zcela, stejně jako většinu obchodů. Jelikož se zjistilo, že virus nejvíce napadá seniory, logicky došlo k úplnému uzavření škol. Kromě parlamentu bylo zakázáno lidem se shlukovat, zbytečně zevlovat po ulicích a bylo nařízeno nosit roušky, které nebyly k dostání. Nejvíce si na jejich nedostatek stěžovali zdravotníci, kteří ovšem kverulují neustále a musel je umravnit sám premiér Tramtárie, který prohlásil, že roušky jsou ve vládních skladech a on osobně jim je donese. A skutečně, na příští zasedání vlády obě dvě roušky přinesl.

Byla zakázaná přítomnost otců u porodu a když to nezabralo, zakázala se i přítomnost matek.

Přes všechna opatření si vir vyžádal mezi obyvatelstvem oběti. První obětí byl hluchoslepý flašinetář z Úval, kterého na přejezdu smetl rychlík z Bohumína. Pitva prokázala nákazu virem. Kdyby měl roušku, mohl by být ještě mezi námi.

Válku jsme nakonec vyhráli. Bylo však nutné sečíst ekonomické škody a přijmout opatření k jejich nápravě.

Nejdříve jsme se museli vypořádat s tou doktorkou, co dělala zadarmo testy na virus, ačkoliv tyto testy kvalifikovaně nabízela laboratoř firmy FPP za 3000 Kč. Dotyčná byla za úsvitu zastřelena.

„Bylo to nutné“, vysvětloval ministr zdravotnictví, „sama se mohla nakazit a mohla na nákazu i umřít.“

Dále celníci zaklekli firmy, vyrábějící bez dovolení dezinfekci. Zformovaly se úderné skupiny uvědomělých občanů, stopující a nahlašující nezodpovědné jedince bloumající bez roušky po lesích. Ministryně financí oznámila přijetí zákona, kterým se vylučuje odpovědnost státu za škodu, i kdyby ji způsobil schválně. A v hlavním městě zbourali Koněva.

Přes tyto úspěchy bylo jasné, že vláda Tramtárie musí přijít i s aktivními kroky pomoci. Noční zasedání vlády proto přijalo následující úlevy pro obyvatelstvo.

Dlužníkům budou odpuštěny dluhy, kromě dluhů, které mají u státu a FPP.

Pozůstalým postižených věřitelů bude poskytnut příspěvek na náklady pohřbu za podmínky, že z nedobytných pohledávek řádně uhradili DPH a dědickou daň.

Podnikatelé mohou požádat o kurzarbeit. Žádost musí být podána na formuláři ministerstva práce o 328 stranách. Formulář byl vyvěšen na webu ministerstva práce prvního dubna v 01.00 hodin. Uzavírka k podání žádostí byla prvního dubna v 03.00 hodin.

Na podporu malých a středních podnikatelů bude poskytnuta dotace ve výši 100 miliard korun. O dotaci mohou žádat všichni živnostníci, kteří měli za poslední tři roky roční obrat alespoň jednu miliardu a studovali střední školu ve Švýcarsku.

Vzniklá situace si vyžádá zavedení mimořádné povirové daně. Tento typ daní se již v minulosti osvědčil a dočasné daně popovodňová, posuchová a pomrazová se staly pevnou součástí našeho právního řádu.

Vláda Tramtárie věří, že uvedená opatření povedou k hospodářskému růstu společnosti. Také se chystá uvolnění nouzového režimu. Jak nám sdělil úřad vlády, až jedna polovina zákazů bude zase zrušena, nejspíše těsně před volbami a do budoucna se s vyhlašováním nouzového stavu nepočítá vícekrát než dvakrát do roka.


13.04.2020 Miloš Zbránek


Související články:

12345 (431x známkováno, průměr: 1,32 z 5)
14 871x přečteno
Updatováno: 19.4.2020 — 0:54
D-FENS © 2017