Do Rouškoboxu v Králově Poli už lidé donesli stovky roušek

Brno, 21. dubna 2020 - Teprve několik dní je v provozu rouškobox v královopolském nákupním centru. Za tu dobu však už zajistil ochranu dýchacích cest pro mnoho lidí ohrožených novým koronavirem. „Rouškobox jsme do Nákupního centra Královo Pole umístil teprve začátkem dubna. I přesto, že centrum funguje kvůli vládním opatřením v omezeném režimu, lidé ho zaznamenali a ve velkém do něj nosí ručně šité roušky,“ popsala marketingová manažerka centra Edita Smělíková.

rouskomat brno

Rouškobox je speciální krabice, do které mohou dobrovolníci vhodit ušité roušky, které sami nepotřebují. Pracovníci královopolského nákupního centra je pak zdarma rozdávají dál. „Lidé přinesli stovky roušek. Zatím putovaly například do Domova seniorů v Bystrci. Vzhledem k tomu, že je ochranných prostředků na trhu stále nedostatek, budeme ve sběru a následné distribuci roušek potřebným rozhodně pokračovat,“ doplnila Edita Smělíková.

Lidé mohou roušky do rouškoboxu nosit nonstop každý den, kdy je Nákupní centrum Královo Pole otevřené. Box najdou v přízemí u hlavního vstupu z garáží.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...