Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Adrian Jastraban z Ulice bez práce: Jak teď uživím rodinu, to nevím!

/
  • Adrian Jastraban a Jiří Štrébl při natáčení karanténního speciálu Ulice
    21. dubna 2020 ● 11:30

    Hrají prakticky jen očima, vždyť natáčí v rouškách, které jim zakrývají ústa. Hostivařské ateliéry po nucené pauze kvůli koronaviru znovu ožily. Herec Adrian Jastraban (51) v nich s pár vyvolenými natáčí speciál Ulice v karanténě. Přesto by mu to nemuselo na uživení rodiny stačit. Deník Aha! od herců zjišťoval, jak to chodí na natáčení za přísných bezpečnostních podmínek... A také, jak se jim za současné situace daří.

    „Je nás tady sakra málo. Abychom se co nejvíce ochránili, je tu třetinová posádka. Je to smutné. Cítíme, že točíme v jiném režimu,“ popsal pro Aha! představitel Bedřicha Lišky, který jako jeden z mála dostal zelenou a točí speciál o karanténě v Ulici. O přestávkách si ale nemůže skočit ani na teplý oběd do bufetu, jak byl zvyklý. Catering je v rámci bezpečnosti uzavřený, herci si tak jídlo musí nosit z domova. Podle informací Aha! se můžou posilnit jen kávou z dezinfikovaného kávovaru nebo malým občerstvením ve speciálních obalech.

    A početně omezený je i štáb – zatímco běžně se počet lidí v ateliérech pohybuje okolo stovky lidí, během natáčení Ulice v karanténě je přítomna asi desetina lidí. Na place jsou tak kromě herců jen kameramani, režisér, skriptka a zvukař. Povolení jsou jen tři lidé na place. „Šatna už byla odemčená, aby se zbytečně nesahalo na klíče, kostymérky nás pouze instruují na dálku, maskérky mají roušku, rukavice i štít,“ popsala herečka Eva Hacurová (27) alias Alice první den natáčení. Ostatní sledují dění na place z obrazovky před ateliérem. Na sobě musí mít celou dobu roušky a rukavice. Striktně navíc dodržují rozestupy. Ostatně stejně tak v zákulisí. Jak se jim za bojových podmínek speciální díl povedl, sledujte už v úterý 21. dubna ve 20:20.

    HANA HOLIŠOVÁ (39) alias Veronika Maléřová

    S Patrikem je na začátku vztahu, být spolu v karanténě 24 hodin denně je pro ně zásadní zkouška. Diváci uvidí, jak jim to půjde. „Je tam trochu romantiky, trochu krize, trochu humoru,“ říká k ději Hanka. „Jako všichni doma uklízím, šiju roušky, hodně jsem jedla, ale řekla jsem si, že si to teď dovolím a věřím, že budu mít ještě dost času to dostat do normálu. Důležitý je optimismus. Tatínek oslavil před pár dny 90 a má pořád i v téhle situaci mnoho optimismu. Motivuje mě to, když to vidím. Nechci si na něco stěžovat. Jsou na tom lidé mnohem hůř než já,“ dodala.

    Hana Holišová
    Autor: archiv TV NOVA

  • 1.

    ADRIAN JASTRABAN (51) alias Bedřich Liška

    Bedřicha čeká karanténa s Milošem. Dva chlapi, dvě specifické povahy, jeden byt a přítelkyně přes skype. I ostřílený Jastraban si musel na nové tempo natáčení zvykat, a hlavně na roušku. „Funíte si do očí, nikdo nevidí grimasy, takže víc hrajeme očima,“ vylíčil s tím, že nosí epesní růžový kousek se srdíčky, který mu před lety přivezla tchyně z Vietnamu. Dokonce sehnal i respirátor. Za práci je ale vděčný. „Přišel jsem o mnoho práce, o projekty, o divadlo, samozřejmě přemýšlím o tom, jak uživit rodinu a zaplatit výdaje. Ale protože to nezměním, snažím se černé myšlenky vyhnat z hlavy ven. Přestal jsem si pouštět thrillery, nedívám se cíleně na negativní věci,“ říká.

    Adrian Jastraban jako Bedřich v Ulici
    Autor: tv nova

  • 2.

    JIŘÍ HÁNA (43) alias Patrik Nosek

    Patrik je zubař a zasvěcený do medicínského života. Má strach o Veroniku, která si prošla vážnou nemocí, ví, že je v ohrožené skupině. Je trochu úzkostlivý a ona má pocit, že to přehání. Sám měl z nemoci takový strach, že se nechal otestovat. „Ze začátku jsem ho měl. Velký. Před týdnem jsem prošel testem na covid-19, byl negativní. Věřím, že lidé budou zodpovědní, i když se podmínky uvolní. Ale předpokládám, že to přinese další vlnu,“ svěřil se Aha!. Karanténu zpočátku neprožíval dobře. „Nebral jsem to moc v pohodě. Zpočátku jsem sledoval různé informace o šíření choroby, ale pak jsem to zpravodajství přestal sledovat. Ne, že by mě to nezajímalo, ale působilo to na mě negativně,“ dodal s tím, že má rozjednané natáčení sitcomu a neví, co bude dál.

    Jiří Hána v Ulici jako Patrik Nosek
    Autor: A. Malachovský, D. Malík, M. Hykl

  • 3.

    JIŘÍ ŠTRÉBL (61) alias Miloš Knobloch

    S Bedřichem se vrátí z Německa, takže musí do karantény. Rozhodnou se ji strávit spolu u Lišky doma. „Diváci se mají na co těšit. Vždyť už ví, co se děje, když mají Miloš s Bédou alkohol. Ale vznikne i zajímavá situace, když alkohol doma nemají,“ vtipkuje Štrébl, kterému ale jinak do smíchu kvůli koronaviru moc není. „Nemám strach o sebe, ale o maminku, která není nejmladší, o partnerku, která je po transplantaci,“ přiznal seriálový Miloš, jenž na place trávil i dvanáct hodin v kuse. Hned první den natáčení řešil problém. „Ráno jsem doma vstal s divným pocitem, že jedu po dlouhé době natáčet, připravil jsem si jídlo na celý den, protože tady není catering. Na cestě jsem zjistil, že jsem to jídlo zapomněl doma, takže jsem se vracel,“ dodal.

    Dnes si Knoblochovi pro Emu přijedou. Jak se k celé situaci Eva a Miloš postaví?
    Autor: archiv TV NOVA

  • 4.

    Zajímavost z natáčení

    V den natáčení Ulice v karanténě měl nejmladší z herců Marek Salvet alias Filip Maléř 17. narozeniny. A protože mu kolegové nemohli podat ruku, obejmout ho ani mu dát pusu, popřáli mu alespoň z dvoumetrové vzdálenosti písničkou Happy Birthday, kterou mu zazpívala Hanka Holišová. O dort ho ale neochudili, i když dostal jen kousek pro jednoho, protože dortem, o který by se mohl rozdělit, by prý porušili hygienická pravidla. Marek tak jako jeden z mála herců mohl oslavit narozeniny prací.

    Marek Salvet a jeho karanténní narozeniny v Ulici
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Ulice: Bedřichův infarkt

    Video
    Video se připravuje ...

    Ulice: Bedřichův infarkt TV Nova

    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

Evka4: Včera jsem spíše z donucení shlédla ve 20:20 Ulici...Hrůza a děs, jak se dají vydělat peníze...Lituji lidi z IZS,prodavače.., kteří berou možná zlomek jejich mzdy. Tento stát je nemocný

(22. 04. 2020 11:49)

Evka4: Ty bláho, 10.000 Kč za natáčecí den a on po měsíci brečí, že neuživí rodinu? Ti komedianti jsou opravdu hnusná pakáž, jinak to nelze říci. Jen ať nouzový stav trvá déle, alespoň se trh s touhle šmírou trochu pročistí. V Praze je 162 divadel a ševce abys hledal s lupou v pravé poledne. Všichni žulí stát o SP a daně a dneska mají pazoury, jako Saxana a státe dej! Nic, jděte dělat něco užitečného, práce je dost!!

(22. 04. 2020 11:45)

e.lesanova: Platy těchto, vetšinou hodně špatných herců, jsou deset i více tisíc NA DEN...mám pocit, že dnešní "kulturní fronta" žije na Marsu...mohou si zkusit "normální" práci, třeba jim to srovná vidění světa...není divu, že se stále naříká, že na kulturu jdou malé částky...je to stejné jako v ČT, kde platy "vyvolených" jsou stati­síco­vé..­..něk­de je chyba, "umělci" ..a pokud projdete sítem trhu, bude to jen dobře

(21. 04. 2020 17:19)

zaka: Blbec z Ulice žije na velké noze a nepočítal na zadní kolečka.Nechtěl by sbírku na umělce z ulice?

(21. 04. 2020 16:52)

DWEI: Role v seriálu Ulici vynáší snad dost, ne? Herci, kteří si nahrabali učinkováním v nekonečných seriálech snad fňukat nemusejí Asi nejsou zvyklí myslet na zadní kolečka a navíc mají k obyčejné práci odpor

(21. 04. 2020 12:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy