RegioJet věří v návrat plného provozu, začal prodávat jízdenky na léto

Lokomotiva 162 v barvách RegioJetu. Foto: Jan SůraLokomotiva 162 v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra

Největší soukromý tuzemský železniční dopravce RegioJet věří, že nejpozději od 14. června bude možné po Česku cestovat prakticky bez omezení.

Největší soukromý tuzemský železniční dopravce RegioJet věří, že nejpozději od 14. června bude možné po Česku cestovat prakticky bez omezení. Firma dnes zahájila prodej jízdenek na celé léto s téměř neomezeným jízdním řádem. Zatím pouze na vnitrostátních spojích.

RegioJet oznámil zahájení prodeje jízdenek na vnitrostátní vlakové spoje na trasách Praha – Ostravsko a zpět, Praha – Brno – Břeclav a zpět a také na trase Brno – Ostrava – Bohumín a zpět.

Dáváme na léto do předprodeje plný rozsah našich vnitrostátních vlakových spojů – včetně plného rozsahu palubních služeb, na které jsou cestující z vlaků RegioJet běžně zvyklí,“ říká Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet. „Vidíme, že řada lidí si chce už nyní v předprodeji zajistit jízdenky pro své letní cestování zvláště, když mnozí letos dají přednost dovolené v rámci České republiky a poptávka po ní bude podle všeho obrovská,“ dodala.

Rezervační systém počítá téměř s plným provozem jako před vypuknutím pandemie koronaviru. Chybí jen spoje, které pokračovaly v minulosti až do Košic, nebude jezdit ani první ranní vlak z Brna do Prahy a večerní z Prahy do Brna.

RegioJet uvedl, že registruje již nyní zvýšený zájem o cestování. Souvisí to s tím, jak postupně ve větší míře začínají fungovat úřady, firmy či školy a jak se zvyšuje počet těch, kteří mají opět více možností vyřizovat potřebné záležitosti. Proto má RegioJet plán postupného navyšování počtu spojů a již během následujících dvou týdnů začne počty spojů na trasách, jako je Praha – Ostravsko nebo Praha – Brno. postupně navyšovat.

RegioJet zároveň ve svých spojích trvale zachová některá hygienická opatření, která v nedávné době zavedl, tak aby cestujícím garantoval nejvyšší možnou bezpečnost přepravy,“ uvedla firma v prohlášení.

Dopravce dnes vyzval stát, aby co nejdříve stanovil časový harmonogram pro co brzké fungování přeshraniční přepravy do sousedních zemí. Za klíčové považuje hlavně obnovení přepravy na Slovensko a do Rakouska. „Například v Rakousku se situace rychle vrací do normálu a pro české dopravce, kteří patří ke středoevropské špičce. je obnovení působení na tamním trhu zásadní. Podobně to platí o Slovensku,“ dodává Ivana Kašická.

Tagy RegioJet Top
45 komentářů