Aleš Háma nedávno pohřbil svou milovanou maminku, i přes bolest v srdci se ale rozhodl promluvit ke svým spoluobčanům, kteří se chovají prý velice nezodpovědně.

Státem nařízenou karanténu mnoho jedinců porušuje a hrozí, že se díky tomu stav nouze může prodloužit o další měsíce. Háma proto napsal dlouhý vzkaz na Instagram, kde vyzval občany k ohleduplnému chování.

Aleš Háma byl z chování lidí nemile překvapený

"Teď jsem se vrátil z Karlina , kde jsem byl pracovně... Jel jsem autem přes Žižkov, Vinohrady a Vršovice a jenom jsem čuměl, kolik je před hospodama lidi a kolik jich nemá roušku protože pijou kelímkáče a hulej!" Popsal Háma svůj výlet do centra.

Skupinky nezodpovědných pijanů jsou prý naprosto běžným jevem a to nejen v hlavním městě. Díky zvyšujícím se teplotám mají lidé stále více chuť trávit čas venku.

Aleš Háma ale varuje, že takové chování může mít na situaci dlouhodobě velice nepříjemný dopad!

"PROSÍM noste roušky a buďte doma, když to ještě vydržíme tak to dáme už na furt!!! Takhle se v tom budeme matlat ještě dlouho, jasně že bych si taky dal točený na zahrádce, ale ještě to prostě nejde... Buďte zodpovědný, když budete venku, tak mějte roušky a když budete na louce, nebo sami široko daleko, tak si ji sundejte a na chvíli si zkuste, jaký to bude potom, co tu svini porazíme," apeluje Háma na zodpovědnost občanů!

"Jděte se projít, tam kde je nejmíň lidí a mějte roušku, pak buďte doma, dejte si třeba dobře ošetřenou Plzničku, i lahvová se dá hodně přiblížit k čepovaný! Jen chladit láhev i půllitr a nalévat po skle a je to. Když to dáme teď doma, o to dřív si dáme dobrý čepovaný v hospodě." uzavírá moderátor.