Květoslav Šimek
21. dubna 2020 • 13:00

Poborského Sparta na kolenou. Baník chce virtuálně vyprodat Bazaly

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jedna z nejpamátnějších bitev ostravského Baníku s pražskou Spartou. Sedmnáct let zpátky se vyprodané Bazaly otřásaly skandováním více než sedmnácti tisícovek hrdel. Na jedné straně René Bolf, Martin Čížek, Martin Lukeš nebo Václav Svěrkoš. Na druhé Karel Poborský, Zdeněk Grygera nebo střídající Libor Sionko. Baník tehdy senzačně vyhrál 3:2, dvěma góly se blýsknul Mario Lička. Právě tento duel si teď mohou fanoušci znovu připomenout. V pátek 24. dubna bude Baník streamovat celý záznam utkání. A Bazaly se mohou virtuálně vyprodat znovu. Vstupenky jsou k dostání za dobové ceny od 20 korun, výtěžek půjde na baníkovskou mládež. Vzpomínáte na slavný zápas? Napište nám do nových diskuzí na iSport.cz »



„Výborný nápad, rád se na zápas znovu podívám,“ pochvaloval si Mario Lička, hrdina bitvy z roku 2003. Dvěma góly z 58. a 72. minuty tehdy sestřelil našlapanou Spartu, která na konci sezony slavila mistrovský titul. První gól Baníku vstřelil Václav Svěrkoš z penalty, za Spartu skórovali Zelenka a Sionko. „Já ten zápas vlastně už potom nikdy znovu neviděl,“ vybavuje si Lička. „Rád si ho připomenu.“

Není sám. Když se v pondělí večer spustil předprodej lístků, do rána byla tisícovka pryč. „Tohle byl asi nejemotivnější zápas, co jsem na Bazalech zažil,“ reagoval jeden z fanoušků v komentáři na klubovém Facebooku. „Namačkané ochozy a při gólech šílenství. Při jednom z nich jsme skončili s lidmi v úplně jiných řadách... Už tehdy bylo všem jasné, že tam konečně uzrál tým na bomba výsledek.“

FOTOGALERIE | Podívejte se do zákulisí nových Bazalů

V útrobách stadionu mají hráči k dispozici i místnost pro volný čas
V útrobách stadionu mají hráči k dispozici i místnost pro volný čas

Zmiňovaný bomba výsledek ovšem přišel až v nadcházející sezoně 2003/04, kdy Baník vybojoval mistrovský titul. V sezoně 2002/03, ze kterého se bude streamovat duel se Spartou (3:2), skončili Ostravané v lize pátí. Dva měsíce po senzačním triumfu nad Spartou například dokázali v Praze padnout se Slavií 0:7.

Virtuální vstupenku na zápas je možné zakoupit na stránkách společnosti Ticketlive za dobové ceny. Za 20 korun jsou k mání sektory V1 a V2, za 40 korun sektory L1, L2, P1 a P2, za 60 korun sektory S1 – S3 a za 90 korun sektory T1 – T5. Stávající permanentkáři mají přístup ke streamu zdarma. Kromě běžné vstupenky je možné si koupit také VIP vstupenku za 500 korun. Celý výtěžek půjde na baníkovskou mládež.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

BANÍK 2003-04 (I. část): Vrba měl obří vliv na titul. Jak se tým rodil?
Video se připravuje ...

BANÍK 2003-04 (II. část): Heinz o chemii v kabině, jak žila Ostrava a čím Baník předběhl dobu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud