Hlavní obsah

Na D1 začnou další opravy. Řidiči v obou směrech pojedou jedním pruhem

Foto: Seznam Zprávy

Letos projde modernizací levá polovina dálnice D1, tedy ve směru z Brna na Prahu v úseku Soutice-Loket.

Reklama

Na dálnici D1 se o víkendu vrátí dělníci. Opravovat budou úsek mezi Souticemi a Loktem na Benešovsku. Řidiči se musí připravit na zdržení – provoz na dálnici bude opět stažený do jednoho pruhu.

Článek

Od soboty 25. dubna odpoledne do pondělí 27. dubna začnou pracovníci s rozmisťováním dopravního značení. A to v úseku EXIT 56 Soutice – EXIT 66 Loket. Provoz bude na obou stranách stažený vždy jen do jednoho pruhu. „Je to z důvodu vytvoření bezpečného prostoru pro pracovníky, kteří umisťují značení a mobilní betonová svodidla,“ vysvětlila Iveta Štočková, mluvčí EUROVIA CS.

Díky dopravnímu opatření bude postupně převeden obousměrný provoz v režimu dva plus dva na pravou polovinu dálnice z Prahy na Brno. Na druhé polovině ve směru Brno-Praha začnou v pondělí stavební práce.

„V letošní stavební sezoně provedeme modernizaci levé poloviny dálnice D1, tedy ve směru z Brna na Prahu v celé délce desetikilometrového úseku Soutice-Loket,“ dodala Štočková.

Stavební firma apeluje na motoristy, aby úsekem projížděli opatrně. „Prosíme řidiče o dodržování dopravních opatření a především stanovených rychlostí. Plynulý průjezd místem sníženou rychlostí napomáhá bezpečnosti řidičů i pracovníků, navíc je tak zajištěno bezproblémové zásobování stavby.“

Úsek číslo 7 dálnice D1 mezi sjezdy Soutice a Loket je dlouhý téměř 10 kilometrů. Je na něm šest mostů.

Reklama

Doporučované