Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Česká Lípa má v plánu rozsáhlé rekonstrukce škol a školek

I když jsou školy nyní dočasně uzavřené, brzy se do nich vrátí život. Mezitím chce zlepšit podmínky ve školách Česká Lípa prostřednictvím několika rekonstrukcí.

Do oprav škol a školek investuje město dlouhodobě. „Přesto stále nejsou některé školy v dobrém stavu,“ uvedla starostka Jitka Volfová. S investicemi nechce město ani v současné době přestat.

Některé rekonstrukce se navíc do městského rozpočtu mohou vrátit díky úsporám za energie. „V letošním roce jsou v plánu celkem čtyři školské projekty,“ komentovala Volfová.

Práce by měly probíhat během letních měsíců. U jednoho je již znám dodavatel, u dalších byla vypsána výběrová řízení. O prázdninách by se tak měla vyměnit okna na základních školách Partyzánská, Jižní a v mateřské škole Arbesova. „Okna v těchto školách jsou ve špatném stavu. Nedají se otevírat, netěsní a zatéká jimi,“ informovala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Na ZŠ Jižní dokonce některé výplně oken zcela chybí. Výměna oken by měla město vyjít na přibližně 3,9 milionu korun. V plánu je také další etapa oprav sociálního zařízení v MŠ Šikulka, pokračovat bude výměna rozvodů vody a kanalizace v ZUŠce a výměny sociálního zařízení se dočká i ZŠ 28. října. Pokračují i další investice, například novostavba pavilonu F na ZŠ speciální Jižní a zateplení MŠ Na Výsluní a ZŠ Lada.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Česká Lípa, Českolipsko, škola, rekonstrukce, okno, Jitka Volfová, ZŠ Jižní (Praha), MŠ ŠIKULKA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa má v plánu rozsáhlé rekonstrukce škol a školek  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.