Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nejen Mourinho. Vládní nařízení porušili i jeho svěřenci Aurier se Sissokem

Serge Aurier slaví spolu s Eriksenem svou branku. foto: Reuters

Londýn - Obránce Serge Aurier a záložník Moussa Sissoko jsou dalšími členy fotbalového Tottenhamu, kteří porušili vládní nařízení v boji s pandemií koronaviru. Nedbali povinného odstupu a společně trénovali, což Aurier zveřejnil na sociálních sítích. Video později smazal a oba se omluvili. Zdravotníkům v první linii slíbili finanční pomoc.
  11:38

„Chceme se omluvit za to, že jsme nebyli správným příkladem,“ uvedli ve společném prohlášení oba reprezentanti; Aurier je kapitánem Pobřeží slonoviny, Sissoko hájí barvy Francie. Před dvěma týdny se omluvil za porušení karantény i jejich klubový kouč José Mourinho, neboť byl přistižen, jak s několika svěřenci trénuje v parku.

„Jako profesionální fotbalisté máme zodpovědnost a máme být vzory, zejména během tohoto období. Musíme respektovat nařízení, abychom minimalizovali počet ztracených životů během pandemie,“ dodali Aurier se Sissokem s tím, že lékaře podpoří finančním darem.

Vedení Tottenhamu oznámilo, že oba hráče čeká pohovor. Premier League je stejně jako drtivá většina soutěží kvůli pandemii přerušena a hráči trénují pouze individuálně. Klub ze severu Londýna byl zároveň i prvním z anglické ligy, který poskytl svůj stadion pro testování lidí.

Autor: