QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž našel ve sklepě domu v Plzni nevybuchlý tankový náboj

22.04.2020 13:00

Munici objevil elektrikář ve vyklizeném sklepě během rekonstrukce bytového domu. V kýbli s vodou ji pak odvezl na střelnici v Lobzích.

1

Oznámení o nálezu podezřelého předmětu přijali policisté 20. dubna před osmou hodinou večer.

"Při rekonstrukci bytového domu v Plzni na Doubravce oznamovatel - elektrikář nalezl ve vyklizených sklepních prostorách podezřelý předmět, který připomínal munici. Tu okamžitě zajistil tím, že ji vložil do kýble s vodou a z bezpečnostních důvodů ji odvezl na nejbližší střelnici v Lobzích, kde se nachází větší plocha bez výskytu bytových domů. Zde přivolal Policii ČR a setrval až do jejího příjezdu na místě,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

 Policisté místo zajistili a přivolali pyrotechnika z expozitury Brdy. "Ten munici zajistil a identifikoval jako tankový náboj ráže 57mm nevybuchlý. Nalezenou munici si na místě zajistil a odvezl k dalšímu opatření,“ dodává mluvčí.

"Z bezpečnostních důvodů policisté apelují na občany, kteří při opravách, rekonstrukcích, úpravě terénu a podobně naleznou podezřelý předmět připomínající munici, aby obratem tuto skutečnost telefonicky oznámili na linku tísňového volání 158 s předmětem nemanipulovali a nedotýkali se ho, odešli do bezpečné vzdálenosti a informovali občany, kteří jsou v blízkosti,“ uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24