Moje šťastná hvězda

Pomalu přichází o všechny blízké i o milionové příjmy

Jedna z našich nejznámějších hereckých legend Jiřina Bohdalová (88) je na dně. Přišla o práci, její blízcí ji nemohou navštěvovat a od letošního roku si slibovala mnohé.

Nejen spoustu pracovních příležitostí, ale také romantických chvil s mužem, kterého už několik let považuje za svého partnera.

Jenže podnikatel Lubomír Focko (65) pochází ze Slovenska, kde se také podle všeho aktuálně nachází. Jenže nemůže cestovat do Česka a Bohdalová nemůže zase za ním.

MUSÍ SI VYSTAČIT SAMA

Letos oslaví osmdesáté deváté narozeniny. A chystala se je také náležitě oslavit. Na žádné oslavování však nedojde vzhledem k tomu, že slaví začátkem května a naše země je ve výjimečném stavu a nikdo neví, co bude dál.

A tak prožívá krušné chvíle. Když zemřel Karel Gott (†80), byla na tom herečka hodně špatně. Zemřel totiž její celoživotní kamarád a také velký vzor.

Kdykoliv potřebovala, chodila si k němu pro radu. Teď už ale podle všeho nikoho takového nemá a musí si vystačit sama. Není se tedy čemu divit, že ji jeho smrt zasáhla.

Celé týdny chodila jako tělo bez duše a nemohla tomu uvěřit. Největší oporou jí tehdy byla dcera Simona Stašová (65) a také movitý podnikatel Focko.

Jenže ten se, jak se proslýchá, vždy zjeví jen na velmi krátkou dobu a pak zase zmizí. A tak když už se zdálo, že je Bohdalová zase veselá a nabrala druhý dech, oznámil jí, že se vrací na Slovensko.

A tak všechny její problémy začaly nanovo. Není totiž žádným tajemstvím, že se Bohdalová už před více než rokem těšila, že ji Focko konečně požádá o ruku a ona se bude moci vdát.

Přestože už jí je téměř devadesát, na veselku se pořád cítí. Ale rovněž cítí, že Focko je poslední muž, kterého kdy bude tolik milovat.

OPUSTIL HEREČKU KVŮLI JINÉ?

Už kdysi se proslýchalo, že se Bohdalová s Fockem rozešla poté, co čekala, že jí na ruku nasadí zásnubní prstýnek, ale nestalo se tak. Od té doby sice už nějaký ten pátek uplynul, avšak na hereččině přáních se nic nezměnilo.

A na Fockových prioritách pravděpodobně také ne. Naopak, poté co mezi nimi vznikl tento první velký konfl ikt, tráví podnikatel více času na Slovensku než v Praze se svou vyvolenou.

Je však otázka, zdali jsou pořád ještě spolu. Před pár měsíci, přesněji na konci roku, se v hereckých kuloárech objevila informace o tom, že Focko už s Bohdalovou není, neboť si na Slovensku našel novou lásku.

Zda je to pravda, se ale nikomu zatím nepodařilo zjistit. A jak je známo, Bohdalová se k ničemu ohledně svého soukromího života raději nevyjadřuje.

Teď by však Fockovu přítomnost potřebovala víc než kdy dřív, ale kvůli koronavirové epidemii jí to bohužel podle nejnovějších informací není přáno.

Navíc musí vzhledem ke svému věku dodržovat karanténu. I když by teoreticky Focko nejspíš vycestovat mohl, kdyby to bylo za účelem práce či obchodu, pro oba by to bylo bylo velmi riskantní.

NEMÁ ŽÁDNÉ JISTOTY

A tak zůstává sama doma a modlí se, aby toto hrůzostrašné období konečně skončilo. Nejen kvůli své lásce, ale také kvůli penězům. Aktuálně totiž podle všeho nemá žádný příjem.

Všechny nasmlouvané kšefty byly zrušeny a je otázka, kdy se všechno vrátí do starých kolejí. Ačkoliv si všichni myslí, jak je Jiřina

Bohdalová bohatá a kolik má našetřeno, pravda je, že také hodně investuje, a tak je skutečně možné, že peněz na běžné životní náklady zase tolik nemá.

Vždy spoléhala na své pravidelné měsíční příjmy, které pokryly všechno a ještě něco zbylo. Když jí ale kromě důchodu nyní nic na účet nechodí, je to problém.

PROČ TOLIK LPÍ NA FOCKOVI?

Do smíchu jí tak rozhodně není. Zřejmě si ani ve snu nedokázala představit, co ji během života ještě potká. A přišla taková rána, ze které se nejen ona sama, ale i celý svět bude možná vzpamatovávat dlouhé roky.

Jenže herečce už také docházejí síly. Ve svých téměř devadesáti letech je ráda, když zvládne bez komplikací malou roli nebo být na krátkou dobu hostem nějakého pořadu, ale aby si třeba zase musela začít vydělávat většími rolemi?

To pro ni nepřichází v úvahu. Zdraví jí to nedovolí. Její dcera o ni má strach a snaží se mamince pomáhat, jak jen se dá. Jenže ani sama Stašová na tom teď není nejlépe.

Vždyť i ji živí herectví, které bohužel aktuálně nemůže vykonávat. Všem začíná pořádně téct do bot. A jak Stašové, tak její matce by jistě pomohla nějaká mužská ruka.

Která ale není v dohledu. Někdo z jejích fanoušků dokonce pojal podezření, že chce Focka Bohdalová uhnat právě kvůli penězům. Těch jich má totiž tolik, že se mnohým o takové sumě ani nezdá.

Na druhou stranu se jí ale mnozí zastávají s tím, že přece herečka na peníze nikdy příliš nebyla a rozhodně by si nechtěla vzít nějakého muže jenom kvůli majetku.

Nebo že by se ráda už odebrala na venkov a vzdala se nadobro herecké kariéry? V tomto případě by se jí muž, která by ji zabezpečil, hodil.

Je totiž dost dobře možné, že si žije na tak vysoké noze, že jen s důchodem by zkrátka nevystačila a peníze, které dosud našetřila a investovala, nemá jen pro svoji potřebu, ale i pro své dva vnuky a jejich budoucí potomky.

PARTNER SE NECHCE VÁZAT

Jiřina Bohdalová se ocitla ve velmi složité situaci a neexistuje nikdo, kdo by jí pomohl. Její někdejší múza a rádce Karel Gott už není mezi námi a k nikomu jinému jako právě k mnohonásobnému slavíkovi už takovou důvěru nechová.

Většina nejbližších přátel, které kdysi mívala, už není mezi námi. Kdyby již byla v manželství s Fockem, možná by bylo všechno jednodušší.

Ale možná také ne. Focko je obchodník a tak hodně cestuje. Dlouho na jednom místě nevydrží a možná i proto se svatbě s herečkou vyhýbá.

Nechce se vázat a moc dobře ví, že kdyby si vzali, byla by Bohdalová ráda, aby veškerý volný čas věnoval právě jí. To se ale zdá jako téměř nesplnitelný sen.Teď jí tak nezbývá nic jiného než čekat, jak se situace v Česku vyvine.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden