Zde může být vaše reklama.

DHK Zora pomáhá Házenkářky dodaly roušky charitě

Házenkářky dodaly roušky charitě

foto: dhkolomouc.cz/

22. 04. 2020 - 15:00

Házenkářky DHK Zora Olomouc se rovněž zapojily do vlny solidarity s těmi, co v aktuální situaci opatření proti epidemii koronavirem potřebují nějakou pomoc. Vyrobené roušky rozdávají v nemocnici, seniorů, ale i dalším, kteří je potřebují.

Interligové áčko prostřednictví spoluhráčky Jarmily Trumpešové, které pomáhá coby studentka medicíny v nemocnici, poslalo do Fakultní nemocnice Olomouc roušky. Další část roušek, o kterou se postaral asistent trenéra Květoslav Kuba do jednoho z Chráněných bydlení v Olomouci. 

Situace je pro hráčky DK Zora Olomouc zatím pořád stejná a stále trénují pouze individuálně. „Klub samozřejmě v této těžké situaci musí řešit i stránku finanční, hráčky všechna rozhodnutí respektují,“ píše se na webu DHK Zora. Házenkářky Zory pomáhají tam, kde je potřeba a jsou připraveny naskočit kdykoliv zpět do tréninku.

Hráčky odnesly téměř 100 roušek do Charity Olomouc, kde jsou dále distribuovány lidem, kteří je potřebují, například pak lidem bez domova. Na výrobě této zásilky roušek se podílely hlavně Klára Sovová, Nikola Jansová, Denisa Krajčovičová a Valentina Kapsová. Výroba této várky roušek se uskutečnila ve spolupráci s LOGstudio a portálem Živá Olomouc, kteří pokryli část nákladů ve výrobě a postarali se o krásný potisk roušek.

Další články