Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nezastavily ho ani problémy se zády. Čechoital Žiri Kovář dál válí za Civitanovu

Narodil se ve Zlíně, ale většinu času strávil v Německu a Itálii. Jiří Kovář je už léta pevnou součástí volejbalové Civitanovy. Jednu dobu sice hrozilo, že jednatřicetiletý smečař bude muset ukončit kariéru. Černý scénář se ale nakonec nenaplnil a "Žiri" tak dál pokračuje v italské krasojízdě.

Je nám líto, video expirovalo.
Profil: Jiří Kovář

Na Apeninském poloostrově mu neřeknou jinak než prostě Žiri. Český rodák Jiří Kovář je bývalým reprezentantem Itálie. Se squadrou azzurrou vybojoval stříbro na mistrovství Evropy nebo bronz ve Světové lize.

"Narodil jsem se ve Zlíně, kde jsme bydleli s rodiči první dva roky, a pak jsme se přestěhovali do Německa. Mám i český pas. Jezdili jsme za babičkou do Plzně nebo Olomouce. Teď už se v Česku moc nezastavím. Je to trochu daleko," říká.

Více než dvoumetrový smečař byl kdysi považován za velkou naději českého volejbalu, ale vybral si jinou cestu. S Českem má ale stále pouto. "Mám české jméno, když se vrátím do Česka, pořád se mi tam libí, ale v Itálii už jsem 17 let. Jsem jinde."

Jiří Kovář
zdroj: ČT sport

Kovář působí v Civitanově od roku 2011. Začátkem loňského orku podepsal s týmem novou smlouvu, a to navzdory tomu, že mu kvůli vleklým zdravotním problémům hrozil konec kariéry.

"Měl jsem problémy se zády poté, co jsem si čtyřikrát rozbil koleno. Byl jsem dva a půl měsíce v Boloni v rehabilitačním centru. Dali mě do kupy a teď to vypadá, že je mi dobře," oddechl si Kovář.

Nyní je součástí aktuálně nejlepšího volejbalového týmu světa. Civitanova vyhrála loni Ligu mistrů i světový šampionát klubů.

"Fungujeme jako každý normální tým. Jsme kluci jako každý ostatní. Akorát máme u nás hvězdy. Jsou to špičkoví, světoví hráči a je hezké s nimi hrát a trénovat. Hodně se od nich můžeš naučit," tvrdí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články