Slávistická soupiska už čítá devět jmen. Nové smlouvy mají tři beci

Foto: hc-slavia.cz

Slávistický kádr pro příští sezonu Chance ligy se plní. Nově na soupisku přibyla trojice mladých obránců: Tomáš Duda, Tadeáš Hejda (na fotce) a Dominik Valík.

Třiadvacetiletý Hejda má za sebou průlomovou sezonu. Mladší bratr bývalého beka Columbusu nebo Colorada Jana Hejdy se usadil v základní sestavě a nastoupil hned do 55 zápasů (2+8).

„Má za sebou velmi slušný rok. Bylo vidět, že na sobě zapracoval – a to jak ve hře, tak po psychické stránce," uvedl pro hc-slavia.cz sportovní manažer Jiří Veber. „Za mě udělal mezi obránci v loňské sezoně největší progres.” 

Jednadvacetiletý Duda odehrál v áčku svou druhou kompletní sezonu. Stejně jako loni zakončil základní část s bilancí 2+4, tentokrát ze 42 utkání. „Zařadil se mezi stabilní členy kádru. Očekávám, že v příští sezoně udělá další krok dopředu,” věří Veber.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

✍️ Hlásíme další podpisy! Ve Slavii bude pokračovat trojice obránců Tadeáš #HEJDA, Tomáš #DUDA a Dominik #VALÍK.?⚪️

Příspěvek sdílený HC Slavia Praha (@hcslavia),Dub 22, 2020 v 7:05 PDT

Jednadvacetiletý Valík na svůj opravdový průlom v první lize ještě čeká. Letos pendloval mezi Slavií (22 utkání, 1+2) a druholigovou Kobrou (28 zápasů, 6+13).

Určitě má ale potenciál, vždyť si v minulosti zahrál i za mládežnické reprezentace. „Dominik měl velmi slušný závěr sezony, kdy ukázal, že by se mohl zařadit do základního kádru. Letos dostane příležitost o místo zabojovat a věřím, že se té příležitosti zhostí,” říká Veber v rozhovoru na klubovém webu.

Potvrzení hráči HC Slavia Praha pro příští sezonu

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov.

Obránci: Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Dominik Valík.

Útočníci: Jiří Doležal, Filip Kuťák, Martin Ondráček, Daniel Vrdlovec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz