Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Primátor Hřib má policejní ochranu. Nesmí jezdit MHD, jak byl dosud zvyklý

Zdeněk Hřib
Zdeněk Hřib
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) je pod policejní ochranou a nesmí používat veřejnou dopravu, jak byl dosud zvyklý. Přesný důvod opatření magistrát nesdělil. Kdy ochrana skončí, není jasné. ČTK to sdělila mluvčí primátora a poradkyně Martina Vacková. Policie v druhé polovině března zadržela muže, který Hřibovi vyhrožoval kvůli zavedeným opatřením proti koronaviru.

"Důvody a konkrétní způsoby ochrany není možné komentovat z rozhodnutí policie. Z bezpečnostních důvodů pan primátor aktuálně nemůže využívat prostředky městské hromadné dopravy, které využíval denně. Do práce musí jezdit autem," řekla Vacková.

Primátor před časem podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli sledování. "Někdo ho sledoval až k němu domů," řekla Vacková. Zda spolu nynější policejní ochrana a tehdejší případ souvisí, není jasné. Hřib je ženatý a má tři děti.

Pražští policisté letos 19. března zadrželi muže, který po telefonu vyhrožoval primátorovi kvůli zavedeným opatřením proti šíření koronaviru. Muže obvinili z trestného činu vydírání. Čím konkrétně muž primátorovi vyhrožoval, policisté ani magistrát nesdělili.

Témata:  Praha Zdeněk Hřib Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy