Dnes Pátek - skorojasno 15°C
Zítra Sobota - jasno 20°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský primátor Hřib je pod policejní ochranou
Pražský primátor Zdeněk Hřib. Foto: archiv MHMP

Pražský primátor Hřib je pod policejní ochranou

Pod policejní ochranou je pražský primátor Zdeněk Hřib. Přesný důvod magistrát nesdělil. Kdy bude ochrana ukončena, zatím není jasné. Primátor například nesmí nyní jezdit MHD, jak byl zvyklý, ale pro pracovní i soukromé cesty musí používat auto.

„Můžu potvrdit, že pan primátor Zdeněk Hřib má krátkodobou policejní ochranu. Termín jejího ukončení nebyl stanoven. Důvody a konkrétní způsoby ochrany není možné komentovat z rozhodnutí Policie ČR,“ uvedla mluvčí primátora Martina Vacková.

Potvrdila také, že Hřib nemůže využívat prostředky veřejné dopravy, které využíval denně, a musí do práce jezdit autem.

Policie před měsícem zadržela muže, který primátorovi vyhrožoval kvůli zavedeným opatřením proti koronaviru. Muž byl obviněn z trestného činu vydírání.

Před časem primátor podával trestní oznámení na stalking na neznámého pachatele, protože se ukázalo, že ho nějací lidé sledovali až k němu domů. „Je otázka, zda-li to s tím nesouvisí. Pokud ano, tak by to znamenalo ohrožení pro jeho manželku a jejich tři děti,“ sdělila Vacková.

Jak uvedl týden Respekt, je pod policejní ochranou i starosta šessté městské části Ondřej Kolář (TOP 09). Je to v souvislosti s nedávným odstranění socha maršála Koněva z Bubenče, což velmi popudilo ruskou stranu. Podle Respektu byl na bezpečnostní rizika upozorněn i starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný.


Autor: red

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Další články
Nahoru