.

. Zdroj: Profimedia.cz

Kadeřník radí: Jak si doma vytvořit ležérní vlny à la Alexa Chung?

Alexa Chung je britská moderátorka a ikona stylu, jež oplývá nenuceným šarmem, který by jí mohly závidět i rodilé Pařížanky. Dílem je to díky účesu, který se nyní můžete naučit samy doma. 

Alexa Chung za svůj cool vzhled vděčí nejen genům (tatínek je ze tří čtvrtin Číňan, maminka Britka), ale také sympatickému kadeřníkovi jménem George Northwood. Jeho jméno možná slyšíte poprvé, nicméně vězte, že to byl právě on, kdo se v posledních dvou letech staral i o účesy vévodkyně ze Sussexu čili Meghan.

To on stál za jejím nedbalým drdolem, když v bělostných šatech od Stelly McCartney nastupovala do vintage jaguáru, aby si s Harrym užili svatební večeři. To on jí česal jejíuhlazený culík v týlu, když se po dlouhé době a naposledy zjevila ve Velké Británii v modrých přiléhavých šatech Victoria Beckham, aby s Harrym navštívili charitativní event a pak všem dali symbolické sbohem.

S Alexou Chung George Northwood spolupracuje už od jejích devatenácti let. Stvořil pro ni typický look založený na ležérních vlnách (messy waves), které musí působit přirozeně a takřka nahodile, jako by s nimi módní ikona ráno vstávala a jen si přeležela vlasy. Anebo by alespoň měly budit dojem, že si je není tak složité vytvořit, což je vlastně pravda. Goerge a Alexa to dokazují v tutoriálu, který můžete zhlédnout i na Youtube (najdete ho pod názvem Alexa Chung Signature Waves Hair Tutorial).

Alexa Chung má jemné vlasy střižené na dlouhý bob (jak sebeironicky říká, má to trochu přerostlé). Základem pro tvorbu jejího účesu jsou suché do hladka vyfoukané vlasy. A pak už potřebujete jen pinety (nebo také ne, pokud je nemáte), kulmu a suchý šampon, který finálnímu účesu dodá žádoucí matný look. Postup je jednoduchý a skládá se v podstatě jen z 5 kroků a 3 pravidel, která jsou pro účes klíčová.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pravidlo č. 1: Jednotlivé pramínky (asi 3 cm široké) natáčejte vždy směrem od hlavy.

Pravidlo č. 2: Vynechte (nenatáčejte) kořínky a konečky. Nechcete kudrny, jen vlny.

Při natáčení nemusíte v duchu počítat do dvaceti. Stačí jen chvilka, trochu kulmou „zašmrdlat“. Nechcete si zničit vlasy.

Pravidlo č. 3: Poté, co pramínek natočíte, ho ještě prsty natáhněte. Znovu platí, že nechcete party účes, jen decentní vlny na den.

Na závěr vlasy na temeni lehce zvedněte prsty a ke kořínkům nastříkejte suchý šampon, který účesu dodá žádoucí matný vzhled.

George Northwood sice říká, že by bylo dobré mít po ruce pinety a postupovat od spodních vlasů k vrchním pramenům, ale protože Alexu na nějaké dlouhé postávání v koupelně neužije, bohatě prý postačí natočit jen vrchní prameny. A s těmi zadními to také nemusíte přehánět, nejdůležitější jsou pramínky rámující obličej. Pak si ještě můžete pohrát s tím, které zastrčíte za ucho. Tak hodně zdaru!