Guillermo del Toro prozradil, na co kouká v karanténě. Přidali se i Aronofsky, Rian Johnson a další

Guillermo del Toro prozradil, na co kouká v karanténě. Přidali se i Aronofsky, Rian Johnson a další
Guillermo del Toro | archiv redakce
Guillermo del Toro se na svém twitterovém účtu podělil se svými fanoušky o to, jaké četl knihy a jaké zhlédl filmy během pauzy při natáčení jeho nového filmu Nightmare Alley. Na post oscarového režiséra zareagovala i spousta jeho filmařských kolegů, aby se také pochlubili, jakými filmovými či seriálovými peckami si doma krátí čas.
Del Toro viděl mnoho titulů na VOD platformě The Criterion Channel, např. A Woman's Face Gustafa Molandera, Místo Ermanna Olmiho nebo snímky Holčičí parta či Klukanda od režisérky Céline Sciamma. Se svými dětmi prý na streamovacích službách kouká také na "neprůstřelné záležitosti" typu Zpívání v děšti či Okno do dvora. Nadšený je též z třetí řady seriálu Ozark (k vidění na Netflixu).
Okno do dvora
Okno do dvora | Paramount Network
Režisér Scott Derrickson (Sinister, Doctor Strange) na del Torův tweet zareagoval hlasitým doporučením sci-fi seriálu Devs Alexe Garlanda, jenž je k vidění na HBO GO.
Devs
Devs | FX
Darren Aronofsky uvedl, že si teď dohnal několik klasik - Bartona Finka, Rashomona, Amélii z Montmartru nebo původní Total Recall.
Arnold Schwarzenegger
Total Recall | TriStar Pictures
Ava DuVernay (V pasti času) se zmínila o velmi zajímavé dvojici filmů - Turínském koni významného maďarského autora Bély Tarra, jehož je fanynkou, a hvězdně obsazené britské romantické komedii Nothing Hill.
Turínský kůň
Turínský kůň | AČFK
Rian Johnson (SW: Epizoda VIII - Poslední z Jediů, Na nože) zase doporučil snímek Tři ženy amerického klasika Roberta Altmana, za nějž získala Shelley Duvall cenu za nejlepší herečku na festivalu v Cannes.
Shelley Duvall
Shelley Duvall | Buena Vista International
Specialista na osobité horory Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat) napsal, že se v domácí karanténě znovu podíval na třetí sérii Rodiny Sopránů (k dispozici také na HBO GO) a na Scény z manželského života, jedno z vrcholných děl Ingmara Bergmana.
James Gandolfini, Steve Van Zandt, Tony Sirico
Rodina Sopránů