Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zeman jmenoval nového rektora Policejní akademie. David Dlouhý bude funkci zastávat čtyři roky

Česko

  10:36
Praha - Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek jmenoval novým rektorem Policejní akademie dosavadního předsedu akademického senátu univerzity Davida Dlouhého. Funkce se na čtyři roky ujme od července. ČTK to ve čtvrtek sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Jmenovací dekret Dlouhému předá ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Policejní akademie České republiky. foto: Policejní akademie

Jmenování musí spolupodepsat premiér Andrej Babiš (ANO). Vláda návrh na jmenování projednala minulý týden.

Policejní akademie Kadlece neřešila, tvrdí Chovanec. Není to pravda, zlobí se rektor

Dlouhý ve funkci nahradí Josefa Salače, kterému na konci června končí funkční období. Osmačtyřicetiletého Dlouhého zvolil na konci března Akademický senát Policejní akademie. Pro bylo deset lidí z 11 přítomných.

Dlouhý v minulosti pracoval na policejním prezidiu i na ministerstvu vnitra. Působil mimo jiné v kanceláři náměstka ministra vnitra či v kanceláři ombudsmana Policie ČR. Na Policejní akademii je od roku 2013, pracuje jako akademický pracovník katedry soukromoprávních disciplín, věnuje se také pedagogické činnosti v oblasti pracovního práva a služebních poměrů.

Salač vede Policejní akademii od července 2012. Než se stal rektorem, působil na Právnické fakultě UK i na katedře soukromoprávních disciplín na Policejní akademii.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!