Nejlepší dřevěná stavba je v Mostě! Lidem se FUNpark na Šibeníku líbí
Funpark v mosteckém parku Šibeník. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Hlas veřejnosti vynesl mostecký FUNpark - 3D bludiště s rozhlednou - na první místo v kategorii dřevěné konstrukce – realizace ankety Dřevěná stavba roku 2020, kterou pořádá Nadace dřevo pro život. Srdce veřejnosti si mostecký FUNpark získal už v roce 2018, kdy obsadil ve stejné anketě první místo, tehdy ještě v kategorii návrhů dřevěných staveb.

Letos se konal jubilejní, již desátý ročník ankety. Zapojilo se do něho 99 dřevěných staveb a 20 dřevěných zajímavostí. Těm všem poslala široká veřejnosti více než 56 tisíc hlasů. Mezi vítěznými díly jsou hřiště, rozhledny, rodinné domy, roubenky i dřevěné interiéry. Soutěž byla rozdělena do devíti kategorií, do všech se mohla zapojit svým hlasováním veřejnost, v pěti z nich hlasovali odborní porotci.

Letos se rozhledna FUNparku umístila také na pěkném druhém místě v anketě Rozhledna roku, kterou vyhlásil Klub přátel rozhleden, kdy pro ni hlasovalo 478 lidí.

„Naše anketa už 10 let ukazuje pokrok českého dřevěného stavění. Dřevěné stavby provázejí lidstvo od počátku věků a jsou svědky vývoje naší společnosti. Těším se, co dalšího nám v budoucnu přinesou," uvedl Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru