Armádní stadion Juliska v Praze ožil tréninkem atletů a moderních pětibojařů ASC Dukla

Po více než pěti týdnech trvání omezení se profesionální sportovci dočkali otevření venkovních sportovišť, kde mohou trénovat ve skupinkách.

Na Julisce si tak mohla z kvalitního povrchu zaházet oštěpem Barbora Špotáková pod dohledem trenéra Jana Tylčeho a postupně docházeli na techniku hodu svěřenci Jana Železného, sprintérský trénink absolvovali Pavel Maslák a Patrik Šorm či Jan Veleba s Dominikem Záleským. Na ploše tribuny šermovali moderní pětibojaři a disciplínu mix trénoval na venkovní laserové střelnici v jednom rohu stadionu Juliska moderní pětibojař Martin Vlach.

Spokojenost s otevřením stadionu a možnosti zvýšit kvalitu tréninku chválili všichni.

Jak říkám...



„Pro nás je důležité, že už konečně můžeme házet, to jediné nám chybělo. Jsme rádi, protože v tomhle období už se musí házet z tartanu. Když jsme házeli sami na fotbalovém hřišti, tak to není ono, na tartanu je to jiné. Jezdíme sem házet a běhat překážky, ty nám taky chyběly. Ale vždycky se to dá nějak obměnit. Pauza byla trochu znát, člověk si na to musí zvyknout. Tartan má jiné vlastnosti než tráva, proto je tak důležité zase na tartanu začít házet. Je to úplně jiné a závody jsou na tartanu. A sezona se doufám, blíží,“ říkala Bára Špotáková.

„Je to super běhat v klidu sprinty na prázdném stadionu, mezi lidmi v lese a parcích je to nemožné,“ pochvaloval si Pavel Maslák.

Bezpečného sprintu s brzdícím mechanismem mohli využít i Jan Veleba s Dominikem Záleským.

Po ránu si zaběhat a připravit hlavu na dopisování diplomky si přišel i olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. Ten čeká, až se prostory stadionu otevřou i pro jeho mladé talenty pětiboje.

(ir, SportovníListy.cz, facebook ASC Dukla, foto: Iva Roháčková)