Český zpěvák Petr Sepéši byl životní láskou Ivety Bartošové (†48), a jak se sama nechala slyšet, přišla s ním dokonce o panenství. Na výsluní tuhle pěveckou dvojici katapultoval roztomilý duet Knoflíky lásky, díky nimž se z obou mladých umělců staly tuzemské hvězdy první velikosti, a dařilo se jim až do roku 1985, kdy Sepéši 29. července nestačil odjet ze železničního přejezdu v ojeté škodovce, kterou si krátce předtím pořídil společně s Ivetou. Ostatně i řidičák mladého zpěváka ještě voněl novotou. Jenom shodou okolností s ním zrovna Iveta ten den neseděla v autě: Kvůli zánětu mandlí musela podstoupit operaci a tou dobou se zotavovala u svých rodičů ve Frenštátu.

Jeho smrt je dodnes obestřena mnoha otazníky. Není jasné, proč Sepéši na cestě do své rodné Aše, kam jel z turné, nezastavil na železničním přejezdu u Františkových Lázní. Nestačil přibrzdit, anebo se prostě úmyslně rozhodl riskovat? Podle Svatavy Bartošové (81), Ivetiny maminky, byl Sepéši vždycky divoký a netrpělivý, a proto se rozhodl udělat takzvanou „myšku“ - a mezi spuštěnými závorami prokličkovat. Přestože blikala výstražná světla a závory byly dole, vlak se dlouho neblížil. Sepéši už podle všeho čekat déle nechtěl, a tak dupl na plyn. V ten moment se ale už motorový vlak přiblížil k přejezdu a došlo k neodvratné tragédii. Mašina podle policejních spisů údajně táhla Sepéšiho vůz 100 metrů. Zpěvák byl na místě mrtvý.

Veřejná bezpečnost sice tehdy cynicky vyhodnotila hmotnou škodu na 10 tisíc korun československých, ztráta talentovaného umělce však byla nevyčíslitelná. Iveta se podle mnoha blízkých lidí s jeho náhlým skonem nikdy nevyrovnala, což prý nakonec vedlo k tomu, že začala hledat útěchu v alkoholu. Navíc do něj byla opravdu bláznivě zamilovaná a jejich romantické hity My to zvládnem nebo Červenám byly důkazem skutečných citů i pro jejich fanoušky.

Tehdy nikdo nepochyboval, že jejich láska je pravá – alespoň do Sepéšiho pohřbu, jehož se v Aši účastnilo více než 3 tisíce truchlících příznivců téhle popové legendy. Krátce poté se totiž Sepéšiho matce ozvala tehdy sedmnáctiletá Marie Kovalská s tím, že je s mrtvým zpěvákem těhotná. Do jiného stavu prý se Sepéšim přišla v bytě, který si plavovlasý proutník pronajal společně s Bartošovou na Zahradním Městě v Praze…

Petr Belhocine (34) dlouhých dvanáct let netušil, kdo byl jeho otcem. A dost tím trpěl. „Kluci ve škole pořád mluvili o svých tátech, já nemohl, a tak jsem se mámy jednou zeptal. Moc se jí do toho ale nechtělo. Řekla mi ale nakonec pravdu, ukázala tátovy fotky, pustila jeho desky a já začal na tátu být moc pyšný. Do té doby jsem ale nevěděl nic,“ prozradil Blesku před lety Belhocine, jenž nese své příjmení po maminčině druhém partnerovi.  

Poté, co matka Sepéšiho zemřela, se stal Petr Belhocine jediným dědicem. Právě jemu z Intergramu posílají tantiémy. „Ještě jsem na ně nesáhl. Ani nevím, kolik ročně chodí, je to ale jen pár tisíc. Spořím to a až bude opravdový důvod, využiju to. A tátovi poděkuju.“

VIDEO: Takhle mluvila Iveta o svém posledním partnerovi, Josefu Rychtářovi (61): Je to hajzl, který se jen šňoří!

Video
Video se připravuje ...

Iveta tajně o Rychtářovi: Je to hajzl, který se jen šňoří! TV PĚTKA, REDAKCE BLESK.CZ

Fotogalerie
23 fotografií