Děčín uspěl s žádostí o dotaci, asistenti prevence kriminality budou pokračovat
HLÍDKA ASISTENTŮ PREVENCE KRIMINALITY. FOTO: MP MOST
Děčín

Děčín - Od června letošního roku startuje nový projekt Asistenti prevence kriminality v Děčíně II, v rámci kterého budou vybraní asistenti pomáhat s dohledem nad veřejným pořádkem. Statutární město Děčín bylo se svou žádostí o dotaci úspěšné a činnost asistentů bude pokračovat až do roku 2022.

Celkové náklady projektu (CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_048/0014926) činí 4.324.375,- Kč, dotace pokryje 95% nákladů a pětiprocentní spoluúčast (216 218,75,- Kč) hradí město ze svého rozpočtu.

Projekt financovaný z Operačního programu Zaměstnanost navazuje na úspěšný projekt Asistenti prevence kriminality v Děčíně, který funguje od roku 2018. Cílem projektu je zapojení vybraných jedinců do dohledu nad veřejným pořádkem. Asistenty v práci řídí a jejich práci kontroluje mentor z řad strážníků městské policie. K základním úkolům asistentů patří komunikace s problémovými jedinci i celými rodinami, dohled nad veřejným pořádkem a spolupráce při řešení některých přestupků. „V tomto ohledu asistenti intenzivně spolupracují s hlídkami v terénu. Řadu drobnějších záležitostí řeší sami v rámci své občanské autority, v případě závažnějších zjištění informují hlídku městské policie. Činnost asistentů patří k osvědčeným preventivním aktivitám, se kterými máme mnoho let zkušeností,“ uvedl ředitel městské policie Marcel Horák.

V první fázi projektu strážníci v terénu osloví potenciální zájemce o práci asistentů, následně čeká vybrané uchazeče vstupní školení, během léta pak začnou působit ve vybraných lokalitách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru